loading
close
SON DAKİKALAR

Aliağa Emek ve Barış Şenliği'ne hazır

Aliağa Emek ve Barış Şenliği'ne hazır
Tarih: 19.08.2013 - 20:27
Kategori: Yerel

Türkiye’nin tek Emek ve Barış Şenliği, İzmir’in Aliağa ilçesinde 30-31 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde yapılacak...

Türkiye’nin tek Emek ve Barış Şenliği, İzmir’in Aliağa ilçesinde 30-31 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde yapılacak. Aliağa Belediyesi, 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği’nin tüm hazırlıklarını tamamladı. Üç gün sürecek Şenlik kapsamında, konserler, paneller, çocuk etkinlikleri, sergiler ve çeşitli kültürel sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek.

Her akşam 2 konserin gerçekleşeceği Şenlikte; sanatçılar Göksel, Şevval Sam, Sümer Ezgü, Nurettin Rençber, Pinhani ve Seda Bingöl sahne alacak.

AYDINLAR VE SANATÇILAR ALİAĞA’DA BULUŞACAK

Her yıl, Türkiye ve dünyadaki siyasal, sosyal sorunlar, emek, çalışma yaşamı, barış arayışları ve toplumsal gelişmelerin aydınlar, gazeteciler, siyasetçiler ve sendikacılar tarafından tartışıldığı bir platforma dönüşen Şenlikte bu yıl Gezi Parkı eylemlerinin sonuçları konuşulacak. 30 Ağustos Cuma saat 18.30’da Emek ve Barış Yürüyüşüyle başlayacak olan Şenlik 1 Eylül gecesi Sümer Ezgü konseriyle sona erecek.

PANEL: GEZİDEN ÖNCE, GEZİDEN SONRA

Şenlik Kapsamında 31 Ağustos Cumartesi günü “Gezi’den Önce, Geziden Sonra: Değişen Türkiye ve Dünya” konulu Panel gerçekleştirilecek. Taksim Gezi Parkı eylemleri’nin siyasal, sosyal ve ekonomik sonuçlarının masaya yatırılacağı panele Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı ve Taksim Dayanışması Sözcüsü Tayfun Kahraman, Taksim Gezi Parkı Avukatı Can Atalay ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Taşcı konuşmacı olarak katılacak.

MEDYANIN DEMOKRASİYE ETKİLERİ

23. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’nin son gününde, Gezi Parkı eylemlerinde zorlu bir sınavdan geçen Medyanın karnesi de tartışılacak. Gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, “Medyanın Demokrasiye Etkileri: Türkiye’de Toplumsal Değişim ve Medya İlişkisi” konulu panelde, Gezi Parkı eylemleri ekseninde Medya- demokrasi ilişkisini irdeleyecek.

KONSERLER COŞTURACAK

30-31 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde 3 gün sürecek Şenlikte Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak binlerce kişi, konserlerde coşacak.

30 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de ilk olarak Türk Halk Müziğinin genç sesi Seda Bingöl sahne alacak. Ardından saat 22.00’de Pop müziğin sevilen sesi Göksel, hayranlarıyla buluşacak.

31 Ağustos’da saat 21.00’deki gecenin ilk konserinde sevilen Bağlama üstadı Halk Ozanı Nurettin Rençber, Aliağalılarla buluşacak. Saat 22.00’de ise Şevval Sam, Cumhuriyet Meydanı’nı coşturacak

Şenliğin son günü olan 1 Eylül’de saat 21.00’de gençlerin sevgilisi Rock Grubu Pinhani sahneye çıkacak. Ardından saat 22.00’de Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Sümer Ezgü şenliğin final konserinde müzikseverlerle buluşacak

BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ’DAN DAVET

“Şenliğimiz Türkiye’nin ve bölgesel sorunların konuşulduğu demokratik bir platform olacak” diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Şenliğimizde evrensel iki değer olan emek ve barışa vurgu yapacağız. Savaşların sınırlarımıza dayandığı bir dönemde, Aliağa’dan; Emeğiyle, alın teriyle yaşam mücadelesi verenlerin sesi olacak ve barışın egemen olması için tüm dünyaya sesleneceğiz. Şenliğimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz" dedi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları