loading
close
SON DAKİKALAR

Aliağa Türkü Gecesi'ne hazır

Aliağa Türkü Gecesi'ne hazır
Tarih: 03.07.2013 - 18:37
Kategori: Yerel

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ertelenen Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu Yaz Konseri 4 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleşecek...

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ertelenen Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu Yaz Konseri 4 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleşecek. İzleyiciler, 20 kişilik Ritim Grubu ve amatör sanatçılardan oluşan Türk Halk Müziği korosu ile coşkulu bir gece yaşayacak.

Zeytinli Park içindeki Aliağa Belediyesi Açıkhava tiyatrosunda yapılacak olan Konser, saat 21.00’de başlayacak.

35 Türkü Seslendirilecek 

Konserin şefliğini konservatuar eğitmeni olan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Şef Zeynel Demir yapacak. Doğu Anadolu’dan Batı Anadolu’ya, Orta Anadolu’dan Azerbaycan’a kadar uzanan birçok yöresel türkü seslendirilecek eserler arasında önemli bir yer tutacak. İki bölümde gerçekleşecek ücretsiz konserde koro, birinci bölümde 18, ikinci bölümde 16 olmak üzere 34 türkü seslendirecek.

Başkan Oğuz’dan Aliağa’ya davet

Aliağa belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, geleneksel yaz konseriyle keyifli bir gece yaşanacağını ifade ederek, “Konservatuarımızdaki eğitimlerimizle kültür sanatı 7’den 70’e herkese sevdiriyoruz. Türk Halk Müziği koromuzun konserinde büyük bir coşkuyu birlikte yaşayacağız. Tüm halkımızı güzel bir yaz akşamında konserimize bekliyorum” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları