loading
close
SON DAKİKALAR

Alkışlar Karşıyaka Türk Sanat Müziği Korosuna

Alkışlar Karşıyaka Türk Sanat Müziği Korosuna
Tarih: 21.01.2013 - 20:36
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu ''yeni yıl'' konserinde izleyenleri büyüledi...

Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu “yeni yıl” konserinde izleyenleri büyüledi. Yılların eskitemediği TRT sanatçısı Mihriban Sayın’ın yönettiği koro, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği konserde sanat müziğinin unutulmaz bestelerini seslendirdi. 

Sanat Müziği’ni sevenlerin doldurduğu salonda koro ilk bölümde 11 eser seslendirdi. Acemaşiran Peşrevi ile başlayan konserin ilk bölümünde Sofyan, Düyek, Semai makamında eserler koro ve solistler tarafından söylendi. İkinci bölüm ise dillerden düşmeyen şarkılara ayrıldı. 

“Öyle Dudak Büküp Hor Gözle Bakma” isimli Avni Anıl bestesiyle başlayan ikinci bölümde, Yıldırım Gürses’in “Sorma”, Coşkun Sabah’ın “Anılar, Bir Gülü Sevdim”, Suat Sayın’ın “ Sevemez Kimse Seni, Kalbimde Gizli Bir Sevgi mi Arar?”, Yücel Arzen’in “AhLe Yar Yar” gibi birbirinden güzel 13 şarkı ile devam etti. 

Konserde adeta kendilerinden geçen izleyiciler pek çok şarkıyı koroyla birlikte söyledi. Mihriban Sayın’ın koroda yer alan kızı Aybüke Sayın “Bir Gülü Sevdim” şarkısını solo olarak seslendirmesi ise izleyenlerden alkış aldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları