loading
close
SON DAKİKALAR

Alkışlar Sanatsever gençler için

Alkışlar Sanatsever gençler için
Tarih: 13.06.2013 - 18:30
Kategori: Yerel

Karşıyaka Geleneksel Cahit Atay Tiyatro Şenliği sona erdi. 15 gün boyunca 15 ayrı oyunla izleyenlerin karşısına çıkan gençler ise büyük beğeni topladı...

Karşıyaka Geleneksel Cahit Atay Tiyatro Şenliği sona erdi. 15 gün boyunca 15 ayrı oyunla izleyenlerin karşısına çıkan gençler ise büyük beğeni topladı. Tiyatro şenliğinin son günü sahneye çıkan Havva Özişbakan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri profesyoneller kadar başarı gösterdi.

Karşıyaka Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Ziya Gökalp Kültür Merkezi salonu gece gündüz hep doldu. Şenlikte yaklaşık 10 bin kişi liseli öğrencilerin hazırladığı oyunları izledi. Her gün farklı bir okulun tiyatro gösterisini sergilediği şenlikte sanatsever, gençlerin yetenekleri doğru yönlendirildiğinde, neleri başara bileceklerine tanıklık etti. Okul arkadaşları, öğretmen ve velilerinin karşısında hünerlerini sergileyen öğrenciler Üstün Dökmen’in “ Komşu Köyün Delisi”, Orhan Kemal’in “tersine Dünya”, William Shakespeare’nin “ Bir Yaz Gecesi Rüyası”, Anton Çehov’un “ Sevgili Doktor” gibi birbirinden güzel eserleri sahneye koydu.

Şenlik boyunca 228 öğrenci ilk kez sahneye çıkama heyecanı yaşadı. Okulda başlayan tiyatro sevgisinin çocukların geleceklerinde de etkili olacağını belirten uzmanlar, farkı uğraşı içinde olan öğrencilerin daha başarılı olduklarını belirtti.
Öğrencilerle pek çok etkinlikte bir arada olduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Kültür kendi Karşıyaka’nın gelecek kuşağı sanatla daha çok iç içe olacak. Belediye olarak onların bu tür etkinliklerine her zaman destek olduk, olmayı da sürdüreceğiz“ dedi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları