loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya terörü finanse ettiği gerekçesiyle Türkiye'de de faaliyette bulunan İslamcı yardım kuruluşu Ansaar'ı yasakladı

Almanya terörü finanse ettiği gerekçesiyle Türkiye'de de faaliyette bulunan İslamcı yardım kuruluşu Ansaar'ı yasakladı
Tarih: 05.05.2021 - 13:39
Kategori: Dünya

Kendini insani yardım kuruluşu olarak tanıtan ve 50'den fazla ülkede faaliyetleri bulunan İslamcı organizasyon 'Ansaar International' dünya genelinde terörü finanse ettiği gerekçesi ile Almanya'da yasaklandı.

Alman İçişleri Bakan Horst Seehofer çarşamba günü "Terörle mücadele etmek istiyorsanız önce finansman kaynaklarını kurutmalısınız" şeklinde bir sosyal medya mesajı paylaştı.

Almanya'ya göre Ansaar ve onun çatısı altında veya onunla ilişkili olan dernekler insani yardım görüntüsü altında Selefi dünya görüşünü yaymak ve terörü finanse etmek için para topluyor.

Bild gazetesinin haberine göre Alman polisi 10 eyalette grubun binalarını, ofislerini ve Ansaar yetkililerinin evlerini eş zamanlı operasyon ile aradı.

Alman polisi daha önce de 2019 yılında Ansaar ofislerine Avrupa Birliği'nin terör listesinde olan Hamas'ı finanse ettikleri şüphesi ile baskın düzenlemişti.

Ansaar'ın internet sitesinde savaştan ve krizlerden etkilenmiş insanlara insani yardım sağlandığı, yıkılan evlerinin ve hastanelerinin inşa edildiği ve yardımlarla yetim yurtları ve okulların yapıldığı yazıyor.

Almanya ofisi ile iletişim kısmında ise erkekler için ayrı kadınlar için ayrı telefon numaraları verilmiş.

Türkiye'deki faaliyetleri
Organizasyonun sitesinde Türkiye'deki mültecilere dikkat çekilerek buradaki mültecilerin kendi belirledikleri yeni bir yaşamı sürdürebilmeleri için bağış isteniyor. Mültecileri teşvik eden çeşitli projeler başlatılmış olduğundan bahsediliyor. Bu kapsamda Uygurlara yapılan yardım, Bursa'da açılan Kuran ve Hadis Akademisi, Çeçen dul ve yetimler için yetimhane ve kalacak yer sağlandığı ve depremzedelere yapılan yardımlar belirtiliyor. Türkiye'de yaklaşık 500 yetim ve 150 dul anne için büyük bir Kafkasya merkezi kurulacağı ifade ediliyor.


Bursa

Türkiye ofisinde Türkçe olarak 'Ensar' isminin kullanıldığı görülüyor. Euronews Türkçe'nin görüştüğü Türk Ensar Vakfı yetkilileri Ansaar International ile herhangi bir kurumsal veya organik bağlarının bulunmadığını kaydettiler.

Resimde görülen Abdullah Yıldız'ın bir dönem Türk Ensar Vakfı'nda görev aldığı ancak an itibarı ile vakıf çalışanı olmadığı belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları