loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya'daki saldırganın kimliği belli oldu

Almanya'daki saldırganın kimliği belli oldu
Tarih: 20.02.2020 - 13:01
Kategori: Dünya

Almanya'nın Hanau kentinde 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda katliamın failinin kimliği belli oldu.

Almanya'nın batısında bulunan Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, ölenlerin arasında kesin olmamakla birlikte 5 Türkün de bulunduğu belirtildi.

Alman Bild gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; Tobias R. adlı saldırgan bir dairede ölü bulundu. Evde bir itiraf mektubu ile videoya rastlandı. Mektupta aşırı sağ ile bağlantılı karışık ifadeler yer aldığı bildirildi. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği düşünülüyor. Alman gazetesi Bild ise saldırganın bir fotoğrafını paylaştı.

VİDEO VE MEKTUP BIRAKTI

Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube'a yüklediğini yazdı. Saldırganının video çektiği odada yer alan dosyalar ise dikkat çekti. Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" görüşünü savunuyor.

Tobias R. adlı saldırgan geride bir mektupta ve videoda Almanya'dan kovulması şimdi zor olan bazı halkların yok edilmesi gerektiği yazısının bulunduğu belirtildi. Ancak polis, saldırganın neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.

Alman medyası, saldırganın yanında ölü bulunan kişisinin ise saldırganın annesi olduğunu duyurdu.

Saldırı ile ilgili konuşan bölgede yaşayan Türkler, gelişmelerden endişeli oldukları belirterek; Alman devletinin benzeri saldırılara karşı önlem alması gerektiğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları