loading
close
SON DAKİKALAR

Altaylı'dan Erdoğan'a sert eleştiri

Altaylı'dan Erdoğan'a sert eleştiri
Tarih: 19.08.2012 - 16:23
Kategori: Medya

Fatih Altaylı, Başbakan Erdoğan'ı metro açılışında söylediği sözler nedeniyle topa tuttu...

Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul’a büyük nefes aldıran Kadıköy-Kartal metro hatının açılışında sarfettiği, “10. Yıl Marşında geçer, demir ağlarla ördük falan, neyi ördün? Hiçbir şey örmüş falan değilsin. Ortada duranlar belliydi. Demir ağlarla şimdi Türkiye’yi biz örüyoruz” şeklindeki sözlerine Altaylı köşesinden yanıt verdi.

İlk 10 yıla laf söyletmem

Erdoğan'ın bu sözlerine Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'dan sert bir tepki geldi. "İlk 10 yıla laf söyletmem" diyen Altaylı, yazısına "Atatürk’ten sonra Türkiye’nin başına geçen liderlerin toplamını alsan, yetinmeyip bir de beşle çarpsan bir değil, yarım Atatürk etmezler” sözleriyle devam etti.

Geçmişi beğenmezlikle yad etti

“Başbakan Erdoğan, dün yine kendi yaptıklarını överken, geçmişi, uzak geçmişi ‘öfkeyle’ ve ‘beğenmezlikle’ yâd etti. 10. Yıl Marşı’ndaki ‘Demirağlarla ördük ana yurdu dört baştan’ cümlesine atıfta bulundu. O dönemde hiçbir şey yapılmadığını ima ederek ‘Neyi ördünüz?’ diye sordu.

Dil uzatmak haksızlıktır

“Dünyadan koptu. Ama cumhuriyetin ilk 10 yılına laf söylemek, dil uzatmak, eleştirmek çok ciddi bir haksızlıktır. Hak yemektir. Cumhuriyetin ilk 10 yılı evrensel bir başarı öyküsüdür. Atatürk’ten sonra Türkiye’nin başına geçen liderlerin toplamını alsan, yetinmeyip bir de beşle çarpsan bir değil, yarım Atatürk etmezler. Bugün sata sata bitiremediğiniz kurumların büyük bölümü onun eseridir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları