loading
close
SON DAKİKALAR

Altın Portakal'da Avşar krizi

Altın Portakal'da Avşar krizi
Tarih: 12.10.2012 - 11:41
Kategori: Kültür & Sanat

Altın Portakal jürisi, Hülya Avşar'a tepki gösterdi...

Altın Portakal'da ortalık karıştı. Jüri başkanı Hülya Avşar'ın Derin Düşünce filmini uzman bir heyete izlettiğinin ortaya çıkmasının ardından, jüri üyeleri Avşar'a bakın nasıl tepki gösterdi.

İşte Altın Portakal jürisinin basın açıklaması:

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yer alan bir filmle ilgili olarak Ulusal Yarışma Ana Jüri Başkanı Hülya Avşar yetkililerden, diğer jüri üyelerinin haberi olmaksızın, bir doktorlar kurulu oluşturulup rapor hazırlatılmasını talep etmiş, rapor hazırlatılmış ve basına yansımıştır. Ardından Hülya Avşar girişimin tamamen kişisel merakıyla gerçekleştiğini söylemiş, konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunmuştur.

Düşüncemiz şudur: Jüri bir ekip olarak hareket etmeli ve görevi sadece ön jürinin elemesinden geçip festivale sunulan filmlerin arasındaki en iyileri değerlendirmek olmalıdır. Jürinin, filmleri hukuksal, ahlaki, vs. açılardan tartıp, icazet vermek gibi sorumlulukları yoktur. Kaldı ki kimsenin sanatçı ile izleyicisi arasına girmek ya da seyirciyle buluşmasını engellemek gibi bir hakkı olamaz. Bir sanat eseri hakkında herhangi bir kurumdan bir rapor alınarak değerlendirme yapılamaz.
Sanatta sansürün her şekline karşı olduğumuzu, daha da önemlisi çalışmalarımızı Türkiye’nin en eski film festivali olan Altın Portakal’ın saygınlığına yakışır şekilde sonuçlandırmak gayretiyle hareket edeceğimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.

Selçuk Yöntem -Sümer Tilmaç-Ayşegül Aldinç-Mine G. Kırıkkanat- Levent Kazak-Tunca Arslan- Pelinsu Pir-Erdil Yaşaroğlu-Gülseren Güçhan-Uğur İçbak

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları