loading
close
SON DAKİKALAR

Ameliyatsız tedavi edildi

Ameliyatsız tedavi edildi
Tarih: 11.02.2012 - 20:02
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bacağında oluşan 13 santimetre çapındaki "dev anevrizma (balonlaşma)", Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kapalı yöntemle 'yama stent" kullanılarak tedavi edildi

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 62 yaşındaki Fatma Işık’ın bacağında oluşan 13 santimetre çapındaki "dev anevrizma (balonlaşma)", "ameliyatsız operasyon" diye nitelendirilen, kapalı yöntemle "yama stent" takılarak tedavi edildi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Metin Esen, Fatma Işık’ın tedavisine ilişkin yaptığı açıklamada, hastanın 2 yıl önce her iki bacak atardamarına "yapay damarla köprüleme" ameliyatı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Daha sonra hastanın, yapay damarın bacak damarına eklendiği yerinde, 13 santimetre çapında dev bir anevrizma oluştuğunu kaydeden Esen, "Hastanemiz cerrahları yeniden açık bir ameliyatı yüksek riskli buldukları için ameliyat etmek istemediler. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, hastanemizin konsey kararı ile balonlaşmanın kapalı yöntemle ameliyatsız operasyon yapılmasına karar verildi" dedi.

Doç. Dr. Esen, yapılan operasyona ilişkin, şu bilgileri verdi:

"Hasta uyutulmadan, ameliyatsız yöntemle kapalı olarak kasık damarından girildi. 13 santimetre çapındaki dev anevrizma, ’yama stent’ kullanılarak kapatıldı. Hastamızda 13 santimetre çapındaki dev anevrizma yırtıldığı takdirde ölüm riski yüksekti. Böylesi büyük bir anevrizmanın, cerrahi olmayan yöntemle tedavisi gerçekleştirildi. Hastamız, 12 saat sonra ayağa kalktı. Genel durumu iyi."

Doç. Dr. Ali Metin Esen, yaklaşık bir saat süren operasyonun, kendisi ile uzman doktorlar, Altuğ Tuncer, Birol Özkan’la birlikte beş kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Fatma Işık da "Daha önce de burada ameliyat olmuştum. Şu anda sağlığım iyi durumda. Rahatım, çok iyiyim. Hastane ve doktorlara teşekkür ederim" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları