loading
close
SON DAKİKALAR

Anayasa Mahkemesi Boğaziçi'nin 'İmar Barışı' ile yağmalanmasını iptal etti

Anayasa Mahkemesi Boğaziçi'nin 'İmar Barışı' ile yağmalanmasını iptal etti
Tarih: 26.09.2020 - 15:54
Kategori: Gündem

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu; "AYM, gecikmiş de olsa 2 yıl sonra; Boğaziçi Kanunu başta olmak üzere Koruma Hukukuna aykırı olduğu gerekçesi ile Boğaziçi'ni İmar Barışı kapsamına alan düzenlemeyi iptal etmiştir" dedi.

Önceki dönem Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "2018 yılında AKP'nin TBMM'ne sunduğu Boğaziçi Ön Görünüm Bölgesi'nde kalan 3 ilçede 40 mahallenin "İmar affı" kapsamına alınması ile pek çok "kaçak veya imara aykırı" yapının yasallaştırılma süreci başlatılmıştı.

Yurttaşların gösterdiği duyarlılıklara bağlı olarak CHP aldığı yerinde bir kararla; konuyu Anayasa Mahkemesine götürerek yapılan hukuksuz düzenlemenin iptali amacıyla dava açmıştı.

AYM, gecikmiş de olsa 2 yıl sonra; Boğaziçi Kanunu başta olmak üzere Koruma Hukukuna aykırı olduğu gerekçesi ile Boğaziçi'ni İmar Barışı kapsamına alan düzenlemeyi iptal etmiştir.

Boğaziçi, taşıdığı doğal, kültürel, tarihsel ve stratejik değerler nedeniyle bütün dünyanın ilgisini çekebilecek özelliklere sahiptir. Bu nedenle "Dünyanın Göz Bebeği" olarak nitelendirilmektedir.

Boğaziçi'nin eşsiz güzelliklerini ve değerlerini bir bütün olarak korumak ve geleceğe taşımak ortak sorumluluğumuzdur.

AYM'nin "iptal kararından" sonra merkezi ve yerel yönetimlerden "çevre katliamı" niteliğindeki düzenlemelerden vazgeçmeleri ve Anayasal sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeleri beklenir" dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

MUSTAFA YILDIRIM

Nasıl bir yağmaymış, bu insanlara belgeler verilirken şartlı verildi, bina yıkıldığında daha yapılamayacak diye.
Bu nasıl rant, ruhsatsız binalarını yapan insanlar kendi tapulu yerlerine yaptılar.
Rant bunun neresinde.
İmar barışına sokulan bu yerler zaten denizden uzak ve koy yerler, denizle, boğazla hiçbir alakası olamyana yerler.
Rant aranacaksa boğaz kenarında vatandaşların gezecek alanlarında bulunan Yalılarda aranmasının daha doğru olacağı.
Yazık, tamamen ideolojik nedenlerde yapılan müracaatlar , mevcut iktidara bu yerlerden oy gelecek kaygısı, oysa imar barışına tabi tutulan yerlerden oyun götüren chp, AYM ye müracaat eden chp....

12.11.2020, 21:00
Yorum Yap

Facebook Yorumları