loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Baro Başkanı: 18 bin avukatın hakkı gasp edildi

Ankara Baro Başkanı: 18 bin avukatın hakkı gasp edildi
Tarih: 10.10.2020 - 16:20
Kategori: Gündem

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve baro başkan adayları, genel kurulun yapılacağı Bilkent Odeon önünde polis kordonu altında açıklama yaptı.

Ankara Barosu, bugün yapılması planlanan genel kurullarının İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile engellenmesini protesto etti. Ankara Barosu, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu: İtirazın reddedilmesi üzerine, genel kurul Aralık ayına ertelenmişti. 

Sabah saatlerinde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu (ÖÇAV) Baro Başkan Adayı Teoman Özkan ve genel kurulun yapılacağı Bilkent Odeon önünde açıklama yaptı. TOMA ve çevik kuvvet polisleriyle kurulan barikatla Bilkent'e girişleri engellenen avukatlar, polis engellini tutanak altına aldı.

'AVUKATLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASP EDİLDİ'

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren 103 kişi için 10.04'te yapılan saygı duruşu ardından söz alan Baro Başkanı Erinç Sağkan, "Ankara Barosu'nun 66. Genel Kurulu işte bu sahne altında müsaade edilmeyerek, yaptırılmıyor. Bugün Türkiye'deki demokrasi ve hukuk tarihine kara bir gün olarak yazıldı. Ankara'daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı açıkça gasp edilmiştir" dedi.

'TAHAKKÜME KARŞIYIZ'

Hukuk devleti olmaya çalışırken kanun devleti dahi olunamadığını belirten Sağkan, "Kanun da yazılan açık hükme rağmen genelge ve il hıfzıssıhha kararıyla baronun toplanması engellenmiştir. Ancak baronun konuşmasını engelleyemezsiniz. Bizler dönemin iktidarına değil, iktidarını tahakküme çeviren her döneme karşıyız. Karşı olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'HERKESİN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Ardından ÖÇAV'ın Baro Başkan Adayı Teoman Özkan konuştu. Genel kurulun ertelenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirten Özkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yapılan uygulamanın mimarı olduğunu vurguladı. Özkan, "Bu şekilde bir hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Hakkımızı arayacağız. İktidara karşı herkesin hakkını savunmaya devam edeceğiz"  dedi. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları