loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik işçilere hijyen paketi dağıtmayı sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik işçilere hijyen paketi dağıtmayı sürdürüyor
Tarih: 14.09.2020 - 13:11
Kategori: Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Başkent'e gelen mevsimlik tarım işçilerine maske, el dezenfektanı ve çamaşır suyundan oluşan hijyen paketleri dağıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da koronavirüs vaka sayılarında artış görülmesinin ardından kent genelinde uyguladığı hijyen tedbirlerini artırarak aralıksız sürdürüyor.

Başkent’in birçok noktasında maske dağıtımını sürdüren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, çevre ilçelerdeki mevsimlik tarım işçilerine sodyum hipoklorit (çamaşır suyu), maske ve el dezenfektanından oluşan hijyen paketleri dağıtıyor.

Kahramankazan ilçesinden başlatılan hijyen paketi dağıtımı, Akyurt ve Kalecik ilçeleriyle devam etti. Dağıtımı gerçekleştiren Sağlık İşleri ekipleri, aileleriyle birlikte çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilere salgından korunmak için yapılması gerekenler konusunda da bilgi verdi.

Akyurt ve Kalecik'te tarım alanlarına kurdukları çadırlarda, aileleriyle birlikte kalan toplam 500’den fazla işçiye yardım eli uzattıklarını ve tarım işçilerine yapılan yardımları sürekli hale getireceklerini vurgulayan Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Geçen hafta başladığımız yardım çalışmalarına Kalecik ve Akyurt ilçelerimizde devam ediyoruz. Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik tarım işçilerimize dezenfektan ve maske yardımında bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da tarım işçilerimizin daha sağlıklı ortamlarda çalışabilmelerini sağlamak içinde gayret göstereceğiz. Kaldıkları çadırlara su ve elektrik temin edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak mevsimlik işçilerimize desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Zor şartlar altında çalıştıklarını belirten mevsimlik işçiler, Büyükşehir Belediyesinin hijyen paketi desteği için teşekkür ederek, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

- Mehmet Ekik: “Hasat toplamak için Nisan'dan Ekim ayına kadar Ankara'da kalıyoruz. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Hayatta görmediğimiz bir hizmet bu. Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

- Ali Kayalı: “Şanlıurfa Viranşehir'den geliyoruz. Nisan ayından bu yana zor şartlarda Ankaralılara hizmet ediyoruz. Bugün bizlere Ankara Büyükşehir Belediyesinden yardım geldi. Bundan sonra daha sık yardımlar alacağımızı düşüyoruz. Çok teşekkür ederiz."

-Salih Demir: “Bizlere, dezenfektan malzemesi ve maske getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları