loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Polatlı'da kum fırtınası oldu: 6 kişi yaralandı

Ankara Polatlı'da kum fırtınası oldu: 6 kişi yaralandı
Tarih: 12.09.2020 - 16:59
Kategori: Gündem

Ankara'nın Polatlı ilçesinde büyük bir kum fırtınası meydana geldi. Vali Vasip Şahin, altı kişi uçuşan parçalar nedeniyle hafif yaralandığını duyurdu.

Meteoroloji’nin 15:45- 18:00 saatleri arasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunduğu Ankara’da rüzgarla birlikte kum fırtınası çıktı. Rüzgar nedeniyle bölgeye doğru kum bulutları ve toz bulutları gelirken ortalık karardı. Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi büyük ölçüde azaldı.

Ankara’nın Haymana ve Polatlı ilçelerinde saat saat 15.00 sıralarında rüzgarın etkisiyle kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kapladı. Özellikle Polatlı’da kum fırtınası ile birlikte gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; "Polatlı ilçemizde meydana gelen kum fırtınası nedeniyle ilçe halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz tüm birimleriyle teyakkuzda olup kent genelinde nöbetini sürdürmektedir. Başkent 153 hattımızdan günün her saati bize ulaşabilirsiniz.

Kıymetli hemşehrilerim, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde yaşanan kum fırtınasında yoğun bir mesai harcayan çalışma arkadaşlarım fırtınada can ya da herhangi bir mal kaybı olmadığını tespit ettiler. Bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Vali Şahin: 6 vatandaşımız yaralandı

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada "20 dakika kadar sürdü, şu an sıkıntı yok. Elektrik, doğalgaz ve internette sorun yok. Kriz masası oluşturuldu, tedbir aldık" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise konuya ilişkin olarak, "Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgâr olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır" diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları