loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da Bombalı Saldılar

Ankara'da Bombalı Saldılar
Tarih: 20.03.2013 - 08:17
Kategori: Gündem

Bakanlığa iki el bombası Ak Parti’ye roketli saldırı

Bakanlığa iki el bombası Ak Parti’ye roketli saldırı

Başkentte dün gece saat 21.00 sularında Adalet Bakanlığı’na parça tesirli iki el bombası atıldı. Aynı dakikalarda Ak Parti Genel Merkezi’nde Başbakan’ın makam odasının bulunduğu yedinci kata law silahı ile roket atıldı

Başkent’te dün akşam AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Kızılay’da Başbakanlığa 100 metre mesafede bulunan Adalet Bakanlığı ile Balgat’taki AK Parti Genel Merkezi’ne dün akşam, saat 21.00 sıralarında eş zamanlı saldırı düzenlendi. 

Milli Müdafa Caddesi’nde bulunan Adalet Bakanlığı’nın ziyaretçi girişi ile otopark girişine parça tesirli iki el bombası atılırken, AKP Genel Merkezi’ne law silahı ile saldırı oldu. 

Başbakan Erdoğan’ın makam odasının da bulunduğu 7. kat ile 8. kat arasına denk gelen saldırı, genel merkeze yaklaşık 200 metre mesafeden gerçekleşti. 

Her iki saldırıda can kaybı olmazken, Adalet Bakanlığı’ndaki patlamalar sırasında bakanlıkta çalışan eşini almaya gelen bir kişi bacağından hafif yaralandı. AK Parti Genel Merkezi’nde de de maddi hasar meydana geldi.

Güler: Tespitlerimiz var

Saldırılar sonrasında güvenlik güçleri alarma geçerken, bomba imha uzmanları da bölgede inceleme yapıldı. Genel Merkeze 200 metre mesafede ağaçlıklalanda lav silahının parçaları ile bir örgüte ait flama ve bir çanta bulundu. Çevrede bulunan güvenlik ve MOBESE kameraları da tarandı. Saldırganın eşgali iki saat içinde belirlendi. Atılan bombaların menşei de tespit edildi. AKP’ye 200 metre ilerideki ağaçlıklı İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu. Güler, saldırıların DHKP-C tarafından yapıldığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, “Lav silahı ateşleyicisinin yanında bazı bez parçaları vardı, inceleniyor. Kesinleştirmeden bir örgüt adı söylemek doğru olmaz” dedi. Gözaltı olmadığını ancak tespitleri olduğunu söyleyen Güler, Başbakan’a olayla ilgili bilgi verdiklerini de belirtti.

‘Yolumuzdan dönmeyiz’

Hüseyin Çelik de “Herkes şunu çok iyi bilmeli, bu atılan bomabalar AKP’yi, hükümetini kesinlikle demokrasi, hukuk yolunda ilerlemekten alıkoyamayacaktır. Bu saldırı doğrudan AKP’ye yapılmış saldırı değildir, demokrasimize yapılmış saldırıdır” dedi. Çelik şöyle devam etti: “Türkiye ne zaman kangren olmuş meselesini çözme iradesini ortaya koysa ya devlet içinde çeteler, ya da illegal örgütler devreye giriyor. Ergenekon zihniyetinin geçmişte yaptıklarını şu anda başka illegal örgütler üstlenmiş durumda. Başbakan siyasi kararlılıktan sözediyor, birileri bundan hoşlanmıyor, bu insan kasapları bugün de var. Birilerinin canını yaktığınızda yıkılmadık ayaktayız mesajı vermeye çalışıyorlar. Bunu türbülans olarak alın. Bu türbülanslar bizi yolumuzdan döndüremez.”

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Dün resmi ziyaret için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, indikten sonra saldırılarla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’i telefonla arayarak bilgi aldı.

Bakan Ergin: Korkaklar

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saldırıları lanetlediğini belirtirek “Şiddet ve terör, aciz ve korkakların sığındığı bir yöntemdir” dedi. Ergin, “Süreci sabote girişimleriyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Bu saldırılar hükümetin şiddeti bitirme kararlılığını etkilemez” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları