loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da dev 4+4+4 buluşması

Ankara'da dev 4+4+4 buluşması
Tarih: 15.09.2012 - 14:38
Kategori: Sağlık, Yaşam

Öğretmenler, veliler, öğrenciler ve emekçiler, '4+4+4'e geçit vermeyeceğiz' diyor. Ankara Garı'ndan yürüyüş başladı...

Emek ve demokrasi güçleri, AKP Hükümeti'nin 4+4+4 eğitim sistemine karşı Ankara'da buluştu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen emekçiler, öğrenciler ve velileler, Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Ankara dışından gelenler Hipodram'da toplanırken, Ankara'daki örgütler Ankara Garı önünde bir araya geldi. Mitinge KESK, DİSK, TMMOB, TTB ile aralarında ESP, ÖDP, Halkevleri, HDK, Halk Cephesi SDP, EMEP'in de olduğu çok sayıda örgüt katılıyor. Gençlik örgütlerinden ise LÖB, SGD, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kollektifi'nin de aralarında olduğu örgütler alanda bulunuyor.

Ankara Garı'ndan Sıhhiye'ye doğru yürüyüş başladı. En önde Eğitim-Sen imzalı, "4+4+4'ün yarattığı tüm sorunlara karşı, geleceğimiz için, eşit, parasız, bilimsel, demokratik, anadilde, nitelikli eğitim istiyoruz."

Pankartın arkasında 4 gündür Türkiye'nin dört bir yanında yürüyüş yapan eğitim emekçileri yer aldı.

Yürüyüş sırasında sık sık, "Okuluna, ülkene, geleceğine sahip çık", "4+4+4'ü durduracağız", "Karanlığa teslim olmayacağız", "Çocuklarımız, okullarımız için yürüyoruz", "Zindanlar boşalsın, tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.

Tutuklu KESK üyelerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşe, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile MYK üyeleri de katılıyor.

ETHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları