loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da sağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini korumak için barikat kurdular!

Ankara'da sağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini korumak için barikat kurdular!
Tarih: 22.09.2020 - 08:33
Kategori: Gündem

Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları, acilde görev yapan sağlık çalışanlarına saldırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sağlık çalışanlarının saldırganların içeri girmesini engellemek için kapıyı tutarak barikat kurdukları görüldü. 

Sağlık çalışanlarına saldırı tepki çekti. 

Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hekimlik Andı'na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! 'Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim'. Sağlıkta şiddet sona ersin" denildi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TTB'yi hedef alan sözlerini hatırlatarak tepkisini paylaştı.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları