loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da ülkücü terörü

Ankara'da ülkücü terörü
Tarih: 15.04.2013 - 00:39
Kategori: Eğitim

Ankara'da da üniversitelilerin yoğun olarak yaşadığı Cebeci ve Kurtuluş mahallelerinde ülkücüler adeta solcu avına çıktı.

Üniversitelerdeki çatışmalar gündeme damga vururken Ankara'da da üniversitelilerin yoğun olarak yaşadığı Cebeci ve Kurtuluş mahallelerinde ülkücüler adeta solcu avına çıktı.

Dicle ve İstanbul Üniversitesi’nde her gün bir çatışmanın yaşanması; maskeli, sopalı ama kimliği belirsiz kişilerin boy göstermesi tartışılırken, başkentte üniversite öğrencileri ülkücülerin tehdidi altında yaşıyor. Öğrenci Kolektifleri, üniversitelilerin yoğun olarak yaşadığı Cebeci ve Kurtuluş mahallelerinde “faşistlerin adeta solcu öğrenci avına çıktığını, gece vakti öğrencilerin evlerinin taşlandığını, akşam saatlerinde kız öğrencilere toplu olarak küfredildiğini” açıkladı.

Sözkonusu mahallelerde sol görüşlü öğrencilerin istenmediğini belirten Öğrenci Kolektifleri, “Faşistler solcu öğrenci avına çıkıyor adeta. 20 tane faşist, okuldan çıkan öğrencilere küfredip, satır sallıyor. Evlerine yürüyen öğrencilere pusu kuruluyor, planlı programlı saldırılıyor. Saldırmazlarsa takip ediyorlar. Tespit ettikleri evleri taşlıyorlar” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, ülkücü öğrencilerin sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinde örgütlendiklerine dikkat çekilerek, DTCF öğrencisi bir ülkücünün Twitter üzerinde tabanca ve mermilerinin fotoğraflarını paylaştığı anlatıldı.

Tehdit mesajları

Aynı öğrencilerin “Bozkurtlar eğilmez, Dil-Tarih geçilmez”, “Gün gelir puslu gecelerde bağışladığımız sokakları geri almasını biliriz” ifadelerini yazmalarına dikkat çekildi.

Eğitim-Sen uyardı

Eğitim Sen, “Milliyetçi-muhafazakâr bir tabanın oluşturulmak istendiği üniversitelerde önce küçük, kuytu bir yerde mescit açılıyor. Ya da küçük bir öğrenci topluluğu kuruluyor. Bu topluluklar, masum gibi görünen etkinlikler düzenliyorlar. Rektörlükler bu etkinliklere izin veriyor. Bu etkinliklerde basit örgütlenme modelleri kuruluyor. Bir süre sonra her üniversitede saldırgan bir örgüt oluşturuluyor” açıklamasını yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları