loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara’nın onur ödülleri Şerif Sezer, Tamer Levent ve Başka Sinema’ya

Ankara’nın onur ödülleri Şerif Sezer, Tamer Levent ve Başka Sinema’ya
Tarih: 09.08.2020 - 10:35
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali’nin onur ödüllerinin sahipleri belli oldu. Festival kapsamında verilen Aziz Nesin Emek Ödülü Şerif Sezer’e, Sanat Çınarı Ödülü Tamer Levent’e ve Kitle İletişim Ödülü de Başka Sinema’ya değer görüldü. ...

3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak festivalde bu yıl, Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Şerif Sezer’e, Sanat Çınarı Ödülü oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent’e, Kitle İletişim Ödülü ise bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya verilecek.

Festival Yönetmeni İnci Demirkol yaptığı açıklamada, “İlk yılımızda en iyi kadın oyuncu ödülünü almış Şerif Sezer’i 31 yıl sonra bu kez Aziz Nesin Emek Ödülü ile ağırlayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sanat Çınarı Ödülü’nü bu yıl, Ankara’da sayısız oyunlarını izlediğimiz usta aktör Tamer Levent’e, Kitle İletişim Ödülü’nü de yedi yıldır bağımsız sinemaların destekçisi olmuş Başka Sinema’ya vermekten de gurur duyuyoruz” dedi.

Demirkol, Başka Sinema’nın bağımsız filmlere ve sanat sinemasına aşkla, tutkuyla bağlanmış sinemaseverler için kıymetini bilerek bu ödülü verdiklerini söyledi ve ekledi: “2013’te ‘Bize Her Gün Festival’ diyerek yola çıkan, birçok şehirde bağımsız sinema salonlarında farklı ülkelerden yaratıcı ve nitelikli yeni filmlere, hatta klasik filmlere festivaller dışında da alan açtığı için Kitle İletişim Ödülü, yedi yıldır sinefillerin gözbebeği olan Başka Sinema’ya verilmektedir.

Ödüller 3 Eylül’de festivalin açılış töreninde sahiplerine teslim edilecek.

Şerif Sezer hakkında:

1980 yılında Sinan Çetin’in yönettiği “Bir Günün Hikâyesi”yle sinema yaşamına başladı.

Yılmaz Güney, Erden Kıral, Ferzan Özpetek, Çağan Irmak gibi yönetmenlerle çalıştı. Aralarında “Yol” (1982), “Hakkâri’de Bir Mevsim” (1983), “Camdan Kalp” (1990), “Hamam” (1997), “Babam ve Oğlum”un (2005) da olduğu sayısız filmde rol aldı.

1988’de ilki düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Her Şeye Rağmen” filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne, 1989’da da “Hamam” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne değer görüldü.

Tamer Levent hakkında:

Oyunculuk yaşamına 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Tiyatro sahnelerine ödüllerle karşılanan birçok performansın yanı sıra, yönetmen ve yazar kimlikleriyle de oyunlara imza attı.

“Kış Uykusu” (2014), “Misafir” (2015), “Ahlat Ağacı” (2018) gibi filmlerde ve “Cesur ve Güzel”, “İstanbullu Gelin”, “Çiçero” gibi televizyon dizilerinde rol aldı.

Sanatçı ayrıca, 2013 yılında Emin Alper’in “Tepenin Ardı” filmindeki performansıyla Ankara’da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Başka Sinema hakkında:

2013’te Kariyo & Ababay Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen bağımsız film dağıtım ağı.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları