loading
close
SON DAKİKALAR

Anne sütüne bir adım daha yakınız

Anne sütüne bir adım daha yakınız
Tarih: 12.02.2012 - 01:20
Kategori: Sağlık, Yaşam

Anne sütünün mucizeleri saymakla bitmez: Bebeğin bağışıklık sistemini artırır, alerjenlere karşı korur...

Ne yazık ki annelerin sütü zamanla azalabiliyor ya da bebeğe yetmiyor. Ama üzülmeye gerek yok. Çünkü yeni nesil devam sütleri sayesinde artık anne sütüne bir adım daha yakınız. Ülker’in ortağı İspanyol Hero markasının devam sütü Nutradefense, Türkiye’de raflara yerleştirildi...

Anne sütünün mucizeleri saymakla bitmez. 0-6 ay döneminde çocuk için en sağlıklı beslenme kaynağının anne sütü olduğu biliniyor. Anne sütünde çocuğun sağlıklı gelişimini sağlayan tam 1.500 bileşen var. Bileşenler de çok işe yarıyor; bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, alerjenlere karşı koruyor, çocuğun daha zeki olmasını sağlıyor... Öyle ki, emzirme döneminde çocuk suya dahi ihtiyaç hissetmiyor. Anne sütü mucizesi bununla da sınırlı değil. Anne sütü anneden anneye değişebiliyor ve bebeğin ayına göre de farklılaşıyor. Yani üç aylık bir bebekle altı aylık bir bebek için anne sütü farklı bileşenler salgılıyor. Ne yazık ki, annelerin sütü zamanla azalabiliyor. Yeni nesil devam sütleri ise artık annelerin en büyük yardımcısı.

Demir emilimi artıyor, bağışıklık sistemi kuvvetleniyor

İspanyol Hero Bebek Beslenme Enstitüsü’nün 450 araştırma bulgusuyla geliştirdiği Nutradefense isimli yeni formül, anne sütünden ilham alınarak geliştirildi. Formülde anne sütünün içinde var olduğu ıspatlanmış glukto oligo sakkaritler, uzun zincirli yağ asitleri ve nukleotidler var. Yapılan araştırmalar sonucunda anne sütünün eksikliği veya yetersiz kalması durumunda, yeni nesil devam sütlerinin önerilebileceği sonucuna varıldı. 3 yıl süren araştırmalar, hastaneler, üniversiteler ve bilimadamları işbirliğinde yürütüldü. Tüm bu araştırmalarda yeni nesil sütlerin çocuğun bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği, beyin hücrelerinin olgunlaşmasına yardımcı olduğu, demir emilimini artırdığı ve bağışıklık sistemini geliştirdiği sonucuna varıldı. Araştırmalar sonucunda tahıllı kaşık mama ve kavanoz püre mamaların, çocuğun gelişirken ek besin ihtiyacını karşıladığı ortaya çıktı. Tahıllı mama ve bebe bisküvisinde bulunan farklı vitamin ve mineraller sayesinde çocuklarda sağlıklı büyüme kaydedildi.

Türkiye’de durum ne?

Türkiye’de 0-12 ay bebek sayısı 1 milyon 300 bin. Bu sayı Avrupa ülkesi olan İspanya ’da 500 bin. Buna rağmen yıllık bebek başına düşen mama oranı İspanya’da 117 kilogram. Türkiye’de ise 10.47 kilogramı ancak buluyor. 2009’da her 100 evden 17’sine giren bebek beslenme ürünleri, 2011’de her 100 evden 26’sına girmeye başladı. Bu sayının artması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları