loading
close
SON DAKİKALAR

Antalya'da dört dörtlük ilkokul rezaleti

Antalya'da dört dörtlük ilkokul rezaleti
Tarih: 26.09.2012 - 11:38
Kategori: Eğitim

Antalya’da şehrin göbeğindeki Vali Saim Çotur İlköğretim Okulu’nda büyük bir skandal yaşanıyor...

Yeni eğitim sistemiyle birlikte birçok okul yeniden düzenlendi, ancak Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Etiler Mahallesi’ndeki Vali Saim Çotur İlköğretim Okulu, temizlik ve düzen konusunda sınıfta kaldı. Öğrencilerin balık istifi gibi yığıldığı okulda, pislik yuvası haline gelen ve hijyenden bihaber tuvaletlerin hali hastalığa davetiye çıkarıyor. Öğrencilerin su içtikleri muslukların olduğu alan ise görenleri ‘pes’ dedirtiyor. Öğrenciler, atık suyun biriktiği, pet şişelerle dolu, çamur içinde kalmış musluklardan su ihtiyacını gideriyor. Tüm bunlar bir köy okulunda değil, şehrin göbeğindeki Vali Saim Çotur İlköğretim Okulu’nda yaşanıyor. Okul yönetimi yaşananlar karşısında sessizliğini korurken, onlarca öğrenci hastalık kapma pahasına eğitimine devam ediyor. İşin bir diğer trajikomik tarafı ise okul girişinde güvenlik kulübesi olmasına rağmen, güvenliği sağlayacak görevli olmaması…

Salgın hastalık riski

Veliler bu vurdumduymazlığa isyan ediyor. Veliler, okulun çocuklar için salgın hastalık riski taşıdığını belirterek, çocukları okula göndermeye korktuklarını dile getiriyor. Okula düzenli olarak aidat ödediklerini söyleyen veliler, “Ne yazık ki yine de temizlik yapılmıyor. Tuvaletler ise ömrünü tamamlamış durumda. Değil burada hijyen aramak, her an bir salgın hastalık başlama riski var” diye isyan ediyorlar. Veliler okulda iki hademe bulunduğuna dikkat çekerek, “Çocukların zamanlarını geçirdiği alanlarda temizlik yapılmazken, hademelerin odaları pırıl pırıl. Kendi temizliklerini yapıyorlar. Çocuklar ise pislik içinde oynuyor” ifadelerini kullanıyor.

Bu sene 4+4+4 eğitim sistemiyle okula alınan 5,5 yaşındaki minikler için tuvalet, musluk gibi yerlerde fiziki şartlar uygun olmadığı görülüyor. Yine bu öğrenciler için büyük önem taşıyan güvenlik hizmeti verilmiyor. Okulda güvelik elemanı bulundurulmaması, ‘ödenek yok’ bahanesine bağlanıyor.

Milli Eğitim çuvalladı

Konu hakkında görüş aldığımız Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, “AKP Fatih Projesi’ne trilyonlar aktarırken, okullarımızın güvenlik görevlisi kadrosunu karşılamak için herhangi bir bütçe ayıramamaktadır” dedi. Okulda çalışan eğitimcilerden hiçbirinin okul aile birliğinin içerisinde yer almadığını belirten, Balık, “Sadece bu okulumuzda değil, Antalya’da bulunan tüm okullarda, bağımsız olan okul aile birlikleri bu görevi üstlenmiştir. Anayasal hak olan güvenli eğitim ve öğretim alma hakkı ne yazık ki velilerin kişisel çabalarına bırakılmıştır” diye konuştu. Balık, okul yetkililerinin gerek Valiliğe gerek milli eğitime giderek acil başvuru yaparak soruna çözüm getirmesi için çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu. Eğitim İş Başkanı, ‘Antalya 4+4+4 eğitim sistemine hazırdır’ sözlerini hatırlattığı İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay için ise, “ İl Milli Eğitim Müdürü 4+4+4 eğitim sisteminde çuvallamıştır” dedi.

Yüzde 60 şartlar kötü

Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise yaşanan sıkıntıların tek bir okulla sınırlandırılamayacağını Türkiye’deki okulların yüzde 60’ında aynı şartlarda eğitim verildiğini söyledi. Eğitime gerekli bütçe ayrılmadıkça şartlarda bir değişiklik olmayacağının altını çizen Sönmez, “ Hükümet ne yazık ki okulların fiziki altyapı, hijyen gibi sorunlarını gidermekle uğraşmak yerine eğitim sistemiyle oynamayı gerekli görüyor. Bu okulumuzda gösteriyor ki ne yazık ki eğitim kurumlarımız 4+4+4 eğitim sistemine uyarlanmış değiller” diyerek sistemin başarısız olduğunu söyledi.

Sol Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları