loading
close
SON DAKİKALAR

Antalya’da sağlık işçilerinden maaş tepkisi

Antalya’da sağlık işçilerinden maaş tepkisi
Tarih: 11.01.2013 - 19:07
Kategori: Sendika

Antalya Akdeniz Tıp Fakültesinde taşeron firmanın maaşları ödememesi üzerine Dev Sağlık İş Antalya şubesi dün bir protesto eylemi gerçekleştirdi...

Antalya Akdeniz Tıp Fakültesinde faaliyet gösteren dört taşeron firmadan biri olan Piramit Makine İnş.San.Tic.Ltd.Şti. işçilerin maaşlarını ödemedi. Dev Sağlık İş üyesi 104 işçinin maaşlarının ödenmemesi üzerine hastanenin A Blok kapısı önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Dev Sağlık-İş Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi okudu. Çivi, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işçilerin taşeron şirket aracılığıyla hileli bir şekilde çalıştırıldığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tespit edildiğini hatırlattı. “Karar gereği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışmakta olan işçilerin kadro tescilleri yapılması gerekirken bizler taşeron firmalar üzerinden çalıştırılmaya devam ediyoruz. Çünkü bizlerin açlığı, yoksulluğu pahasına taşeron firmalar karlarına kar katıyor, ücretlerimizi bile ödeme zorunluluğu hissetmiyorlar” diyen Çivi, Zonguldak Kozlu’daki iş kazasında hayatını kaybeden işçileri de unutmadı. Çivi, iş kazasının taşeron çalıştırmanın bir sonucu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Zonguldak Kozlu’da 8 madenci işçinin yaşamına mal olan, yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan, işçi sınıfının öfkesini arttıran ölümler ne tesadüf, ne kader, ne de tedbirsizlikle açıklanabilir. Bunun adı iş cinayetidir! Bunun adı taşeron cinayetidir!

Eyleme DİSK’e bağlı Dev Turizm İş, Halkevleri ve CHP yöneticileri de katıldı.

Sendika.Org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları