loading
close
SON DAKİKALAR

Anter kardeşler açlık grevini sonlandırdı

Anter kardeşler açlık grevini sonlandırdı
Tarih: 24.10.2012 - 18:12
Kategori: Gündem

Açlık grevine destek amacıyla İzmir ve Batman'da bir günlük açlık grevine başlayan Musa Anter'in çocukları, eylemlerini sonlandırdı...

İZMİR/BATMAN- İzmir Konak Sümerbank önünde bir günlük açlık grevi yapan Musa Anter'in kızı Rahşan Anter ile Batman'da açlık grevi yapan Dicle Anter, eylemlerini sonlandırdı.

Rahşan Anter, eylemini sonlandırırken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ben dünden beri burada açlık grevindeki çocuklarımızın durumuna dikkat çekmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdim. Kamuoyunun duyarlılığını sağlamaya çalıştım ancak yeterli duyarlılığın gelişmediğini maalesef ki gördüm. Cezaevindeki çocuklarımız bilmelidir ki, Apê Musa'nın çocukları onların her zaman arkasında… Ben 24 saatlik bir açlık grevinden sonra başımda ağrı, halsizlik hissettim. Açlık grevinde 43. günü tamamlayan yavrularımızın durumunu düşünmek dahi istemiyorum. Lütfen ama lütfen bu olaya duyarlı olun" dedi.

Daha sonra buradan yanındaki bir grup siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte Kırıklar F Tipi Cezaevi önüne giden Rahşan Anter, dışarıdan içerideki tutsaklara sesini duyurmaya çalıştı.

"Yavrularım biz buradayız, sizin arkanızdayız" diyen Rahşan Anter, gözyaşlarını tutamadı. Anter, "Sesimizi duyuyor musunuz? Dışarıda bizler sizin eyleminizi destekliyoruz. Bir gün sizinle dışarıda kavuşmayı tüm kalbimle diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Musa Anter'in selamını getirdim, kokusunu size getirdim. Ben Apê Musa'nın kızı Rahşan… Sizleri çok seviyorum. Kuzularım dayanın" dedi.

Daha sonra ses çıkartmak amacıyla arabaların kornaları uzun süre çalınarak cezaevinin içine ses ulaştırılmaya çalışıldı.

Dicle Anter de Batman'da yaptığı 1 günlük açlık grevini sonlandırdı. Anter, dün öğle saatlerinde Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde "Kardeşlerimizin ölümüne sessiz kalmayalım" dövizi asarak bir günlük açlık grevine başlamıştı. Dün geceden beri çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilen Anter, eylemi bugün Mehmet Uçar'a devretti.

Etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları