loading
close
SON DAKİKALAR

Ara Güler arşivi ve fotoğrafın geleceği emin ellerde

Ara Güler arşivi ve fotoğrafın geleceği emin ellerde
Tarih: 14.09.2012 - 11:53
Kategori: Kültür & Sanat

Fotoğrafın efsane ismi Ara Güler, benzersiz arşivini adına kurulan vakfa devretti...

Türkiye ’nin dünya çapındaki foto muhabiri Ara Güler’in, fotoğraf arşivini korumak ve yaşatmak amacıyla kurduğu Ara Güler Fotoğrafçılık Vakfı, önceki akşam Beyoğlu ’ndaki Fransız Sarayı’nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 

Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “An’ların ‘Ara’sı” adlı belgeselin gösterimiyle başlayan gecede konuşan Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, “Onlarca yılın birikimini, tecrübesini gelecek nesillerle paylaşmak bir sanatçı için en önemli unsurdur” dedi. Gecenin ev sahibi Fransa ’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ise Güler’i “ İstanbul ’un gözü” olarak niteledi. 

Konuşmasına “Bizler dünyayı dolaştığımız ve işimiz de bu olduğu için görsel bir tarih yazıyoruz. Dünyanın en değerli tarihini biz yazıyoruz” diye başlayan Ara Güler, sözlerine “65 yıldır foto muhabiriyim, cemiyetin en eski üyelerinden biriyim. Aşağı yukarı bütün dünyayı gezdim ve büyük bir birikimim var. 

Şimdi bu kadar büyük bir malzemeyi yok etmeye benim de hakkım yok, kimsenin hakkı yok” diye devam etti. Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Ara Güler’i, büyük yazar Yaşar Kemal de yalnız bırakmadı. 

Mütevelli heyeti Ara Güler, Antoni Melkonyan, Umut Sülün, Jaklin Köse, Oskar Fuchs, Yücel Doğruer, Yaşar Kartoğlu ve Fatih Aslan’dan oluşan vakıf, Ara Güler’in arşivini korunmanın yanı sıra genç fotoğrafçıların yetişmesine destek olmayı da amaçlıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları