loading
close
SON DAKİKALAR

Arap Zirvesi Başlıyor

Arap Zirvesi Başlıyor
Tarih: 27.03.2012 - 14:39
Kategori: Dünya

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılacak 23. Dönem Olağan Arap Zirvesine katılacak Arap ülkeleri temsilcileri Bağdat'a gelmeye başladı...

Irak Başbakanlık basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, zirveye katılacak Arap ülkeleri temsilcilerinin dün akşamdan itibaren Bağdat'a gelmeye başladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki'nin, geçen akşam Komor Adaları Devlet Başkanını Uluslararası Bağdat Havaalanında düzenlenen resmi törenle karşıladığı, törende Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve çok sayıda yetkilinin hazır bulunduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa Casim El Şemeli başkanlığında Kuveyt heyetinin bugün Bağdat'a geldiğini söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmed Bin Hilli, Arap Zirvesine 9 ya da 10 Arap ülkesi liderinin katılmasını beklediklerini ve zirvenin Bağdat'ta yapılmaması için bazı tarafların uğraşlarına rağmen zirvenin Bağdat'ta yapılması konusunda başarılı olduklarını kaydetti.

Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, 29 Mart'ta Bağdat'ta yapılacak Arap Zirvesi öncesi yapılan son hazırlıkları görmek için Pazar günü Bağdat'a gelmişti.

El Arabi, daha önce yaptığı açıklamada, Arap Birliği Zirvesi'nde Filistin sorunu, Suriye ve Somali'deki durum, Yemen'e yapılacak yardım ve Ortadoğu'da tamamen nükleer silahlardan arındırılmış bir bölgenin inşa edilmesi gibi konuların değerlendirileceğini, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esa

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları