loading
close
SON DAKİKALAR

Arçelik’te işten atılmalar devam ediyor

Arçelik’te işten atılmalar devam ediyor
Tarih: 18.12.2012 - 14:12
Kategori: Sendika

Arçelik’in Eskişehir fabrikasında geçtiğimiz Cumartesi gece vardiyasının bitimine doğru başlayan işten atmalar aralıklarla devam ediyor...

İşten çıkarılan işçi sayısı yüzü aşmış durumda. Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada işçiler geçtiğimiz ay açıklanan toplusözleşme taslağına tepki göstermiş ve eylemler yapmıştı.


Bu eylemler sonrasında Arçelik’in Eskişehir fabrikasında çalışan işçiler, yaptıkları açıklamalarla sendikalarının taslağı geri çekmesini ve kendi taleplerini dinleyerek yeni bir taslak hazırlamasını talep etmişti.


İşten çıkarılacak işçilerin güvenlik görevlileri eşliğinde zorla idareye getirildiğini aktaran işçiler, burada işten çıkarılma nedenlerini ve iş sözleşmelerinin iptal edildiğini gösteren belgeleri dahi okumaya izin vermeden imzalamak zorunda kaldıklarını belirtti.


21 yıllık işçiler de atıldı

Fabrika yönetimi, ikişerli üçerli gruplar halinde işten çıkardığı işçileri farklı servislerle fabrikadan gönderdi. İngiltere’de faaliyet yürüten temsilci firmanın iflas etmesi ve istihdam fazlası olduğu gerekçesi ile işten çıkarılan işçiler içerisinde 21 yıldır fabrikada çalışanlar da bulunuyor. Birçoğu kadrolu olan işçilerin arasında yılını doldurmamış sözleşmeli işçiler de var. Dün öğleden önce şehir merkezinde buluşan işçilere, yeni işten atılanlar eklenmeye devam ederken, işçiler de basına açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, işten çıkarmaların Arçelik buzdolabı fabrikasının istihdam fazlası ya da üretim verimi ile alakası olmadığını, bu işten çıkarmaların metal işçilerinin son dönemdeki hareketliliğinin yarattığı tedirginlikten kaynaklandığı vurgulandı.


Dava açacaklar

İşçiler, vardiyalarda azalma yokken fazla mesailer devam ederken ve işten atılan işçilerin çalışma puanları yüksek olan başarılı işçiler olmasına rağmen işten çıkarılmasının istihdam fazlası ile alakalı olamayacağını söyledi. Açıklamanın ardından avukatlarla görüşen işçiler hukuki süreci başlatacak. Şimdilik işe iade edilmek için dava açacak olan işçiler aynı zamanda çeşitli yöntemlerle mücadele edeceklerini de söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları