loading
close
SON DAKİKALAR

Arda haklı beyler! 16'da sıfır

Arda haklı beyler! 16'da sıfır
Tarih: 17.10.2013 - 12:19
Kategori: Spor

''Hollanda'yı, Fransa'yı yenemezsen bu işler olmaz'' diyen Arda Turan haklı çıktı...

Hollanda yenilgisi sonrasında “Bizim için bu maçlar acı tecrübe oluyor. Hollanda’yı, Fransa’yı yenemezsen bir yerlere gelemezsin. Bu maçları yavaş yavaş öğreniyoruz, öğreneceğiz” diyen Arda Turan'ı istatistikler haklı çıkardı.

İspanya, Arda'yı bekliyor!

Akşam 'ın haberine göre; Yapılan araştırmaya göre A Milli Takım, 10 Ekim 1998’de Almanya ’yı 1-0 yendiği günden bu yana ekol ülkelerle yaptığı 16 maçta galibiyet alamadı, 13 yenilgi ve 3 beraberlik gördü. Bu dönemde Milliler, EURO 2000 ve EURO 2008 ile 2002 Dünya Kupası gördü ancak EURO 2004, EURO 2012 ile 2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupası finallerini ıskaladı. 

10 GOL ATTIK, TOPLAMDA 30 YEDİK

Dünya futbolunda söz sahibi ülkeler Brezilya, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere , Fransa, Hollanda ve Portekiz ile yaptığımız 16 resmi maçın sadece birini gol yemeden tamamlayabildik. Daha kötüsü 9’unda rakip kaleye gol bile atamadık. Toplamda 10 atıp, 30 golü kalemizde bulduk. Son büyük zaferi ise teknik direktör Mustafa Denizli ile Bursa’da Almanya önünde yaşamıştık. Golümüzü de Kahn’a Hakan Şükür atmıştı.

MİLLİ TAKIM'DA OPERASYON

'Daha güzel bir milli takım' için yola çıkan Fatih Terim, tasfiye ve gençleştirme operasyonunun düğmesine basıyor.

Hollanda maçından sonra "Daha güzel bir Milli Takım olacak” diyen ve bunun kriterlerini sayan Fatih Terim ve ekibi yeni dönem için düğmeye basıyor. İlk olarak kasım ayında özel maç oynayacağız. Ardından 2014 yılında şubat ve mart aylarında 2 özel maç var. Mayıs ayında ise yine bir turne ve kamp dönemi gözüküyor. Terim, 2014 Eylül’deki 2016 elemeleri öncesinde yeni Milli Takım’ı yaratmayı hedefliyor.

Hasretinden hayaller eskittim!..
İşte iki operasyon noktası:

GİDECEKLER

Dört maçlık periyot sonrasında formda oyuncuları tercih eden Terim, kriterini “Daha oturaklı, daha genç tecrübeli, daha genç yetenekli” olarak açıklamıştı. Bu nedenle yeni dönemde yıpranmış oyuncular yavaş yavaş tasfiye olacak. İlk isim ise Volkan Demirel. Kaledeki değişimin yanı sıra Emre Belözoğlu, Umut Bulut, Selçuk İnan, Hamit, Gökhan Gönül yavaş yavaş tasfiye olacaklar.

GELECEKLER

Yeni dönemde kalede Mert, Tolga, Onur şans bulacak. Sağ bekte Kayserili Salih, sol bekte Eskişehirli Tarık, Beşiktaşlı İsmail Köybaşı görev yapacak. Arda ve Nuri Şahin etrafında bir Milli Takım yaratmak isteyen Terim, Burak Yılmaz’ın alternatifi olarak Mustafa Pektemek’i daha çok oynatacak. Alper Potuk ve Salih Uçan daha çok şans alacak. Yine gençlerden Hakan Çalhanoğlu (Hamburg), İbrahim Yılmaz (İBB), Muhammet (G.Antep) gibi yetenekler şans alacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları