loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç: Her gün ezanın arkasından 15 dakika salavatlar, dualar okunuyor. Bu bidattır

Arınç: Her gün ezanın arkasından 15 dakika salavatlar, dualar okunuyor. Bu bidattır
Tarih: 15.05.2020 - 12:33
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, koronavirüs salgını sonrası camilerde her akşam ezanın ardından dua okunmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'tan koronavirüs salgını sonrası camilerde ezanın ardından dua okunmasını bidat olarak niteledi.

Arınç, Kemal Öztürk'ün Youtube yayınında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Her gün yatsı ezanı okunuyor. Camide kimse yok zaten, namaz da kılınmıyor. Ama arkasından 15 dakika salavatlar, mevlidi şerifler, dualar. Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Her gün ezanın arkasından öğlen de, ikindi de var böyle bir şey, daha kısa. İnsanları nefret mi ettiriyoruz yoksa dini duyguların daha mı canlı tutuyoruz. Bu konuda anketçilere bir şeyler sorsalar iyi olur. Bu bidattır."

Arınç, Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır" diyen Sevda Noyan hakkında da şunları söyledi:

"Bunun komşuları ondan korkacak. Ben olsam korkarım. Bu ne cani bir kadın. Eline bir şey geçse gelip kapımızı çalacak bizi kesecek diye korkarım. Hayatımızı başörtüsü mücadelesi üzerine yaptık. Başı açıkları da hiçbir zaman kategorize etmedik. Geldiğimiz noktaya bakın. Başına örtüsü olan, dindar olduğunu söyleyen bir kadın asmaktan kesmekten bahsediyor. Bu, başörtüsü nefreti doğuracak diye korkuyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları