loading
close
SON DAKİKALAR

Arınç: Niye 17 Aralık'ı beklediniz

Arınç: Niye 17 Aralık'ı beklediniz
Tarih: 04.09.2014 - 20:58
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu’nda, 62. hükümet programının üzerindeki görüşmeler başladı...

TBMM Genel Kurulu’nda, 62. hükümet programının üzerindeki görüşmeler başladı. Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da hükümet programı üzerine muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte ‘paralel yapıyı’ övdüğü iddiaları üzerine, "Bu konuşmaları yaptığımızda tamamen safiyetimize inanmanızı isterim. Biz buna inanmıştık, her gittiğim yerde de yurtdışındaki okulların ne kadar yararlığı olduğunu söyledim. Biz onları siyasi bir hareket olarak görmedik” dedi

'NE CHP, NE MHP NE DE HDP KALIR'
‘Paralel yapı’ operasyonları kapsamında son dönemde artan polis tutuklamaları için “Yaptığımız gestapoculuk değil, hukuk içinde mücadele ediyoruz” yorumunda bulunan Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir devlet vardır ikinci bir devlete, ikinci bir yargıya, ikinci bir bürokrasiye, ikinci bir otoriter sisteme bu ülkede müsaade etmeyeceğiz. Biz bir hukuk devletiysek, bu ülkenin bürokrasisi bellidir, otoritesi bellidir, yargısı bellidir. Bunun ikincisine, üçüncüsüne müsaade edersek, ortada ne AK Parti kalır, ne CHP kalır, ne MHP kalır, ne HDP kalır.

‘BİZİM GÖZÜMÜZÜ AÇAN OLAY BUDUR’

Bizim gözümüzü açan olay 17 Aralık’taki yolsuzluk iddiaları da değil. Hiç bilmediğiniz bir şey söyleyeyim, 30 senedir bu camianın içindeyim, 17 Aralık’a kadar ağızlarından yolsuzluk lafı duymadık, bana şu bakanınız, bürokratınız şunu yapıyor diye bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi de 17 Aralık’ta yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı. Bizim gözümüzü açan olay budur. Bunun siyasi bir operasyon olduğunu niye görmüyorsunuz. Bu hükümeti devirmek için en ciddi manivela, bu iddiların ortaya atılmasıdır.

‘BU ÇETEYİ YOK EDECEĞİZ’
Katrilyonluk bütçeleri yönetmiş hükümet kamu kaynaklarını yolsuzluğa bulaştırmışsa bunu da saptamışsan niye 17 Aralık’ı bekledin be güzel kardeşim deme hakkımız yok mu? İrtibatları farklı olan bir çete varsa onu da yok edeceğiz, bunu da herkesin bilmesi gerekir."

‘DAVUTOĞLU VESAYET ALTINDA DEĞİL’
Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu için de şu değerlendirmede bulundu: “Güçlü bir başbakandır, emanetçi değildir, vesayet altında hiç değildir, parlamentonun da desteğini arkasında taşıyacak.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları