loading
close
SON DAKİKALAR

Arjantin'e Falkland desteği

Arjantin'e Falkland desteği
Tarih: 15.02.2012 - 21:15
Kategori: Dünya

Siyasi kişiliğiyle de sık sık ön plana çıkan iki Oscar ödülü sahibi ünlü film yıldızı Sean Penn, İngiltere ile Arjantin arasındaki Falkland Adaları ihtilafı konusunda Arjantin'e destek verdi.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner tarafından bugün kabul edilen Penn, İngiltere'den Falkland adaları konusunda BM tarafından desteklenen görüşmelere katılmasını istedi.

Falkland adalarından, Arjantinlilerin verdiği ad olan 'Malvinas adaları” diye söz eden Penn, “Bugün dünya, sömürgeci ideolojiye olan gülünç ve modası geçmiş bağlılığa hoşgörü gösterecek durumda değil” diye konuştu. Penn, Falkland adaları konusundaki tek çözümün diplomasi olduğunu sözlerine ekledi.

Falkland adalarının, ada sakinleri istediği sürece İngiltere'ye bağlı kalacağını belirten İngiliz hükümeti, adaların geleceği hakkındaki görüşmelere katılmayı reddediyor ve Arjantin'in Falkland adalarını geri almak için başlattığı başarısız girişimin 30. yıldönümü yaklaşırken bölgedeki askeri gücünü takviye ediyor. İçişlerinde bağımsız olan Falkland adaları, Arjantin'in sadece 500 kilometre uzağında bulunmasına karşın İngiltere'nin denizaşırı toprakları arasında yer alıyor.

Büyük Okyanus'un güneyindeki iki büyük ada ve 200'den fazla adacıktan oluşan Falkland adaları üzerinde hak iddia eden Arjantin, 15 Nisan 1982'de adaları "işgal" girişiminde bulunmuş, ancak İngiltere'nin 29 Mayıs 1982'de Arjantin birliklerini yenilgiye uğratması üzerine tekrar İngiltere'nin denetimine geçmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları