loading
close
SON DAKİKALAR

Artık KKTC ile kıta sahanlığımız var

Artık KKTC ile kıta sahanlığımız var
Tarih: 10.10.2012 - 12:28
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bakanlar Kurulu, Türkiye-KKTC kıta sahanlığı sınırlandırma anlaşmasını onayladı...

Bakanlar Kurulu, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında Akdeniz 'de Kıta Sahanlığı Sınırlandırılması Hakkında Anlaşma"nın onaylanmasını kararlaştırdı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İki ülke arasındaki kıta sahanlığı sınırlandırma anlaşması, Rum tarafının sondaj faaliyetlerine 19 Eylül 2011 tarihinde başlandığının açıklanması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu arasında 21 Eylül 2011'de BM Genel Kurulu çalışmaları vesilesiyle bulundukları New York 'ta imzalanmıştı.

Türkiye ve KKTC'nin kıta sahanlıklarının bir bölümünü 27 coğrafi koordinatın birleştirilmesiyle elde edilen bir çizgi ile sınırlandırdığı anlaşmanın metninde, bu sınırlandırmanın uluslararası hukuka uygun olarak ve hakça ilkeler dikkate alınarak yapıldığı kaydedildi.

Metinde, anlaşmanın, Kıbrıs Türklerinin, adanın kıta sahanlığının tümü üzerindeki meşru, eşit ve ayrılmaz haklarını haleldar etmeyeceği, akit tarafların Kıbrıs meselesine kapsamlı çözüm bulunması çabalarını sürdüreceği de ifade ediliyor.

Anlaşma, taraf devletlerin onay belgelerinin değişimi tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları