loading
close
SON DAKİKALAR

Artvin'de sel bilançosu: 39 yapı yıkıldı, bin 459’u hasarlı

Artvin'de sel bilançosu: 39 yapı yıkıldı, bin 459’u hasarlı
Tarih: 26.07.2021 - 09:09
Kategori: Yurt

Artvin'de perşembe günü saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, bir kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin en çok vurduğu Arhavi ilçesinde hasarın boyutu ortaya çıkmaya başladı.

İlçede ilk tespitlere göre; 10 bina, 9 konut, 18 bağımsız bölüm ile iki ahır yıkıldı, toplamda bin 459 bina, konut ve bağımsız bölüm hasar gördü.

Artvin'in Murgul ilçesinde selde kaybolan Serdar Yiğit ile Rize'nin Güneysu ilçesinde sele kapılan Hasan Arıcı ve Muradiye Beldesi'nde çöken evin enkazı altında kalarak kaybolan Batuhan Delihasan ise dere yatağında aranıyor. Aramalara, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri katılıyor.

DOĞA KATLİAMLARI, RANT POLİTİKALARI…

Rize ve Artvin'in farklı ilçelerinde yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da bir basın açıklaması yaptı. Koramaz, “Doğa katliamları devam ettikçe, yerleşim birimlerimiz rant politikalarına teslim edilerek beton ve asfalt yoğunluğu artırıldıkça sel ve taşkınların olması kaçınılmazdır” dedi. Koramaz’ın açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: “Siyasi iktidarı, algı yönetimi ile ‘heyelana dayanıklı çaylıklar’ gibi yeni günah keçileri arama yerine ya da ‘dere yataklarına yaklaşmayın’ gibi gerçekçi olmayan söylemler yerine, rant ve çıkardan uzak şekilde doğayı ve insanı gerçekten koruyan politikaları ivedilikle uygulamaya davet ediyoruz.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları