loading
close
SON DAKİKALAR

Asgari ücretli ancak 40 bin liralık ev alabilecek

Asgari ücretli ancak 40 bin liralık ev alabilecek
Tarih: 04.09.2014 - 11:58
Kategori: Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı gelire göre taksit dar gelirliyi vuracak. Asgari ücretle çalışan bir kişi ancak 40 bin liralık ev alabilecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıkladığı gelire göre taksit sınırlamasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yüzde 45’lik sınır üzerinde duruyor. BDDK’nın başlattığı çalışmada bir kişinin aldığı maaş talep ettiği tüketici, konut, taşıt kredilerinde belirleyici olacak. Tüm aldığı krediler maaşının belli bir yüzdesini geçemeyecek. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Eğer BDDK’nın ilk düşündüğü yüzde 45’lik sınır geçerli olursa; aylık maaşı 1.000 lira olan kişinin alacağı krediler için ödeyeceği aylık taksit 450 lirayı, 2 bin lira olanın da 900 lirayı geçemeyecek.

ABD’DE UYGULANIYOR
ABD’de konut kredilerinde yaşanan krizin ardından borç-gelir oranına ilişkin sistemler uygulanmaya başlandı. BDDK da kredi kartına yönelik sınırlamalar döneminde gelire bağlı borçluluk sistemi ile ilgili çalışmalara başladı. Borçlulukta bir kriz yaşanmaması için alınacak kredilerin maaşlara oranlanması planlanıyor. Kişilerin aldığı maaş ile bankalardan aldığı konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinin belli bir yüzdesini geçmemesi üzerinde duruluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları