loading
close
SON DAKİKALAR

Aşık olan öğrencilerin kaydı silindi

Aşık olan öğrencilerin kaydı silindi
Tarih: 26.09.2012 - 11:08
Kategori: Eğitim

Pİ Dershaneleri, geçen yıl âşık olan 28 öğrencinin kaydını sildi...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kapatacağını açıkladığı özel dershanelerden bazıları, öğrenciler arasındaki duygusal ilişkiyi yasaklıyor. Öğrenci kaydının temel koşullarından biri olan “aşk yasağı”, dershane yönetimleri tarafından, öğrencinin başarısı açısından savunuluyor ve ailelerin itirazının olmadığı belirtiliyor.

Erdoğan’ın kapatılacağını açıklamasıyla gözlerin çevrildiği özel dershanelerden bazılarının bir yıldır öğrencilere aşk yasağı uyguladığı ortaya çıktı. Ankara’da Pİ Dershaneleri’nin, geçen yıl uyguladığı yasağı bu yıl da sürdürdüğü, öğrenci kayıtlarında yasağın koşul olarak belirtildiği, hatta yasağa uymayan öğrencilerin dershanelerle ilişiklerinin kesildiği öğrenildi. Dershane geçen yıl kayıt sözleşmesindeki “Dershanemiz öğrencileri kılık, tavır ve davranışları ile öğrenciye yakışır şekilde hareket etmek ve Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümlerine uymak zorundadır. İlişkiyi duygusal boyuta taşıyan öğrencilerin sorgusuz-sualsiz ilişiği kesilir” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 28 öğrencisinin kaydını silmişti.

Yasağı savundu

Atılan öğrencilerin üniversite sınavı adayı olması ve sınava hazırlık döneminin ortasında ilişiklerinin kesilmesi tartışma yaratmıştı. Dershane yönetimi “aşk yasağını”, “Burası eğitimde bilgi artırma yeridir, pastane değil. Bunu sene başında velilerle konuşuyoruz. Tepki göstermedikleri gibi teşekkür ediyorlar” sözleriyle savunmuştu.

Çok tartışılan yasak uygulamasının bu yıl da sürdürüleceği öğrenildi. Pİ Dershaneleri’nin yöneticisi, Pİ Eğitim Genel Müdürü Ayşegül Dedeoğlu, “daha önce olduğu gibi; dershane çatısı altında öğrenciler arasında ki ‘duygusal ilişki yasağını’ bu eğitim döneminde de sürdüreceklerini” kaydetti.

Özel Dershaneler Birliği (ÖZDEBİR) yöneticileri ise diğer dershanelerle böyle bir yasağın uygulanmadığını belirterek “Kendilerine üye olmayan söz konusu dershanenin, muhafazakâr topluma hitap etmeye çalıştığını” söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları