loading
close
SON DAKİKALAR

Aşıklar 5. kez Buca’da toplandı

Aşıklar 5. kez Buca’da toplandı
Tarih: 17.07.2013 - 16:47
Kategori: Yerel

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından Buca’da ilk kez başlatılan Aşıklar Şöleni 5. yılında da coşku ile kutlandı...

Buca Gediz Mahallesi pazaryeri alanında düzenlenen Aşıklar Şöleni’ne çok sayıda birbirinden değerli aşık ve ozan katılım gösterdi. Ellerinde sazlar ile sahne alan Aşıkları Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yalnız bırakmazken, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yüzlerce vatandaşta 5. Aşıklar Şöleninde yerini aldı.

Buca Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyonda sahne alan İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği Başkanı Celal Bulut, Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Muhlis Yaralı ve Başkan Yardımcısı Turgut Yılmaz ile sazlar eşliğinde atıştılar.

Aşıklar atışmalarında yurttaşlara müzik ziyafeti eşliğinde, keyifli anlarda yaşattılar. Atışmanın ardından Aşıklar adına söz alan İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği Başkanı Celal Bulut, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. Aşıklar Derneği Başkanı Celal Bulut, “Burada Buca Belediye Başkanımız 5. Aşıklar Şölenini yapmaktadır. Bana söz vermişti bu şenliğin ilk yılında her sene Aşıklar Bayramı bizi, sizlerle buluşturmak amacı ile yapacağına. Bugüne kadarda sözünü noktasına virgülüne kadar yerine getirmiştir. Kendisine Ozanlar adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği Başkanı Celal Bulut’un konuşması ardından kendisine çiçek ve plaket taktım eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, alana gelen yurttaşlara seslendi. Tatı, “ Şanlı bayrağımızın gölgesinden faydalanan ve o nimetten faydalanıp saygı ile başını kaldırıp bayrağa bakan herkes hoş gelmiştir. Yolunu görmek için sahte ışığa ihtiyacı olmayan Cumhuriyetin ışığı bana yeter diyenlere merhaba” dedi ve daha sonra aşıkların canlı performansını izledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları