loading
close
SON DAKİKALAR

Asil Nadir'e 'pranga' gözaltısı

Asil Nadir'e 'pranga' gözaltısı
Tarih: 11.02.2012 - 23:31
Kategori: Dünya

Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, tutuksuz yargılandığı Londra'da kefalet koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı

İngiliz SKY News televizyonu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki yargılamasına devam edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in, İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Ayağına takılan elektronik kelepçe nedeniyle mahkemenin belirlediği saatlerde dışarıya çıkmasına izin verilen işadamının, bu kararı ihlal ettiği belirtiliyor.

İngiltere Ağır Dolandırıcılık Dairesi (SFO) tarafından, PollyPeck adlı şirketin sahibi iken 34 milyon Sterlinlik (98.3 milyon lira) yolsuzluk yapmak, zimmetine para geçirerek şirketin iflasına yol açmak ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlanan Nadir, 1993 yılında İngiltere'den KKTC'ye kaçmıştı. 

17 yıl sonra Ağustos 2010'da İngiltere'ye dönen Eylül 2010'da ilk ön duruşmaya çıkan Nadir, tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle şartlı tahliye edilmişti. Nadir Londra'ya girişinde, 250 bin Sterlin (723 bin lira) kefalet yatırmış ve pasaportlarını teslim etmişti.

Nadir'in, ayak bileğine takılan elektronik kelepçe nedeniyle gece yarısından sonra sokağa çıkamayan Nadir, her hafta karakola bildirimde bulunuyor ve herhangi bir liman ya da havaalanına üç kilometreden fazla yaklaşamıyordu. İşadamının, mahkemenin bu kararını ihlal ettiği belirtiliyor. Nezarette tutulan Nadir'in bugün mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

İngiliz Guardian gazetesi, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in mahkeme masrafları için yasal yardım alacağını yazmış ve işadamının İngiltere'den saatte 145 sterlin talep edebileceğini ileri sürmüştü.

70 yaşındaki Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, Londra'nın lüks semtlerinden Mayfair'de yaşıyor. Yolsuzluk iddiasıyla yargılanan Nadir hakkındaki kararın bu yıl içinde verilmesi bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları