loading
close
SON DAKİKALAR

'Asıl siz bizden korkun'

'Asıl siz bizden korkun'
Tarih: 02.06.2012 - 17:06
Kategori: Sağlık, Yaşam

375. kez Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi anneleri bu hafta kendilerini tehdit eden özel harekatçı Korkut Eken'e '' "Asıl siz bizden korkun. Korkun çünkü peşinizdeyiz" diye cevap verdi...

Galatasaray Maydan'ında 375. kez bir araya gelen Cumartesi anneleri/insanları, geçen hafta Mehmet Ağar'ın hükümlü bulunduğu Aydın'ın Yenipazar ilçesinde gerçekleştirdikleri "ziyaret" hakkında bilgi verdi.


Cumartesi anneleri/insanları ayrıca kendilerini tehdit eden eski MİT'çi Korkut Eken'e "Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun" şeklinde yanıt vererek, katillerin peşini bırakmayacaklarını da duyurdu.



Bu haftaki oturma eylemi, 1995 yılında İzmir'de  polisle yaşadığı tartışma sonrasında gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız'ın mesajıyla başladı.



Hanife Yıldız mesajın'nda şu ifadelere yer verdi;


"17 yılı geride bıraktık. Biz kayıplarımızı aramaktan vazgeçmiyoruz. 17 yıldır bizimn yanımızda olan, acılarımızı paylaşan, mücadelemize destek olan kitle örgütlerine, basına teşekkür ediyorum."


 

"Biz herkes için adalet arıyoruz''

 


12 Eylül darbesi arsından gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın ağabeyi, Mikail Kırbayır ise adalet arayışlarının bir çok ilde gerçekleştirdiklerini, hiç kimsenin hükümdarığı altına girmeden 17 yıldır Galatasaray Meydanı'nda insanların muhtaç olduğu adaleti aradıklarını belirterek,  ülkeye adaletsizliği eken 'Eken grubu' 'Kabusunuz olacağız' sloganlarıyla bize saldırdı. Oysa biz sadece herkes için adalet arıyoruz. Ama siz adaletsizlikten nemalandığınız sürece esas biz sizin kabusunuz olacağız." dedi.




"Saldırılar bir şey ifade etmiyor"



1995'te kaybedilen Hasan Ocak'ın kardeşi Ali Ocak ise geçen hafta Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın Ağar'ın hükümlü bulunduğu Yenipazar'a gerçekleştirilen "ziyaret" hakkında konuşarak, oraya gerçekleri vurmaya gittiklerini, çeşitli çevreler tarafından yönlendirilmiş kişiler tarafından saldırıya uğradıklarını vurgulayarak, bu saldırıların yabancı olmadıklarını, yıllarca çok defa saldırıya uğradıklarını, gözaltına alındıklarını, bu saldırıların kendileri için bir şey ifade etmediklerini söyledi.

"Faşist gruplar karşıladı''



Cumartesi anneleri/İnsanları ve İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına basın açıklmasını okuyan Hasan Ocak'ın kardeşi Aysel Ocak, polis şefi Mehmet Ağar'ın tutulduğu Aydın Yenipazar Cezaevi'nin önünde kayıp arayışlarının 17. yılı olan 27 Mayıs günü yaptıkları eylemi hatırlattarak, "Yenipazar'da bizi ellerinde Türk bayrakları, sırtlarında cilalanmış kalın sopaları, gömleklerinin içine doldurulmuş taşları ve ağızlarında galiz küfürleri ve kurt işaretleriyle faşist gruplar karşıladı" dedi.



Grubun içinde Mahmet Ağar'ın korumlarınında olduğunu,  AydınEmniyeti'nin onayı ve kontrolü altında oluşunu  öğrendiklerini söyleyen Ocak,  Eken'in 'Ben de oradaydım' diyerek aileleri ve insan hakları savunucularını tehdit etmesi, bu karşılama eyleminin göz korkutmaya ve yıldırmaya yönelik organize bir hareket olduğunun açık göstergesidir" diye konuştu.


''Asıl kabus biz oluruz''

 


"Korkut Eken, eşini faili meçhul cinayete kurban vermiş BDP Milletvekili Pervin Budan'ın orada olmasını fırsat bilip, PKK'nın siyasi temsilcileriyle geldiğimizden bahsetti. Bizi demode bir ithamla PKK ile irtibatlandırmaya çalıştı" diyen Ocak, kayıpların, fali meçhullerin, yargısız infazların sorumlularından devletin eli kanlı katili Korkut Eken,  'Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz' diye aklınca bizi ve Pervin Buldan'ı tehdit etti."

Ocak grup adına Eken'e şöyle cevap verdi:

"Emniyet güçleri, kontrgerilla eskileri ve onların maşaları bilsinler ki evlatları, eşleri, kardeşleri kaybedilenlerin korkma duygusu da kaybolur. Bizi devletin polisi, ordusu, cinayet şebekeledi, cellatları korkutamadığı için 17 yıldır buradayız. Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun. Korkun çünkü peşinizdeyiz. Korkun çünkü yaptıklarınızın yanınıza kar kalmasına izin vermeyeceğiz. Korkun çünkü işlediğiniz insanlık suçlarının hesabını vermek zorunda kalacaksınız."


Cumartesi Anneleri, geçen hafta (27 Mayıs) eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın tutulduğu Aydın Yenipazar'daki cezaevi önünde basın açıklaması yapmış, eski Özel Harekâtçı Korkut Eken ise açıklamayı uzaktan izlediğini belirterek, "Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz" demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları