loading
close
SON DAKİKALAR

'Aşılamada doğru olan 14 gün ara'

'Aşılamada doğru olan 14 gün ara'
Tarih: 04.03.2021 - 08:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Koruyuculuk için 21. gün yerine 42. günü bekleyecek lüksümüz yok" dedi.

Çin'in Sinovac aşısının Türkiye'deki Faz-3 çalışmaları sonuçlandı. Aşının etkinlik oranı yüzde 83,5, hastaneye yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 çıktı.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, CoronaVac aşısının takip süresiyle ilgili bir tablo paylaşarak iki doz arası 14 gün olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Şenol, "Kaçınılmaz olan geliyorsa, bari hastaneler tekrar taşmasın diye; 65 yaş üzeri aşılamasını 14 gün ara ile yaparak ve hızla bitirin. Türkiye'de açıkladığınız sonuç bu ve doğru olan 14 gün ara. Koruyuculuk için 21. gün yerine 42. günü bekleyecek lüksümüz yok" dedi.

Şenol, "Okullarda izlem yapın. Test sayısını artırın. Sinovac ile Varyant’a etki çalışması yapın. Varyant verilerini paylaşın ve salgının gerçek boyutunu saklamayın" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şenol, "Sağlık çalışanı için 28 gün doza aralığı, bizleri tehlikede daha uzun süre tutmayı göze almaktı. Her kim bu doz aralığını gözünü kırpmadan önerdiyse, 21-28. gün arasında hastalanan meslektaşlarımızdan sorumludur" dedi.

Prof. Dr. Şenol'un paylaştığı tablo şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları