loading
close
SON DAKİKALAR

'Aşıya ikna için vaktimiz yok'

'Aşıya ikna için vaktimiz yok'
Tarih: 27.07.2021 - 09:45
Kategori: Sağlık, Yaşam

Vaka sayısı bir ayda neredeyse üçe katlandı. Delta varyantının hızla yayıldığını vurgulayan Bilim Kurulu Üyesi Yavuz, “Aşıya ikna için uğraşacak vaktimiz yok. Bazı meslek grupları için aşı zorunluluğu getirilmeli” dedi.

Koronavirüs salgınında yeni bir pike doğru hızla gidilirken uzmanlar vaka sayılarının daha da fazla artacağını belirtiyor. Vaka sayılarının bir ayda neredeyse üçe katlandığını vurgulayan uzmanlar, kritik görevde olanlar için aşının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

“Vaka sayıları artıyor ve daha da artacağını tahmin ediyorum. Ağustos ayında da yeni bir pik bekliyoruz ve bu yüzden aşılama oranını artırmalıyız” diyen Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, BirGün’e yaptığı açıklamada önemli uyarı ve önerilerde bulundu.

Normalleşme süreciyle neredeyse tüm kısıtlamaların kaldırıldığını ancak toplumun bulaşıcılık oranı çok yüksek olan delta varyantıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, “Tüm bilimsel veriler Covid-19 aşılarının etkin ve güvenli olduğunu gösteriyor. Kritik görevde çalışanlar için zorunlu aşı uygulamasına geçilmeli. Bu kritik görevler de sağlık çalışanları, eğitimciler vs. olabilir. Ayrıca aşı zorunlu olmasa bile futbol maçı, konser gibi kalabalık alanlara girerken ya aşı şartı olmalı ya da kısa süre önce yapılmış Covid-19 testi şartı. Aşıya ikna için de uğraşacak vaktimiz yok. Delta varyantı nedeniyle sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz” dedi.

GÜNEYDOĞU'DA ANKET YAPTIRILDI

“Bu çarşamba veya perşembe olacak Bilim Kurulu toplantısında bu görüş ve önerilerimi dile getireceğim. Ama ne karar çıkacağını ve çıkan kararın uygulanıp uygulanmayacağını bilmiyorum. Uygulamalara iktidar karar veriyor” diyen Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık Bakanlığı aşı oranı oldukça düşük olan Güneydoğu’da anket çalışmaları yaptırıyor. Anket sonuçları bize bölge halkının aşı konusunda yanlış bilgileri olduğunu veya aşıyı tam olarak bilmediklerini gösteriyor. Önceki gün vaka sayısı 14 bini geçti ve bunun büyük bir çoğunluğu Covid-19 aşısı yaptırmayanlardan oluşuyor. Aşılama başladıktan sonra sağlık çalışanı kaybı pek yaşanmadı ve bunlar güzel sonuçlar. Mutlaka aşı olun.”

TTB: 12 yaş üstü de aşılansın

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, koronavirüs vakalarının artmasının ardından yaptığı açıklamayla iktidarın pandemiyi kontrol edemediğini ve ölümlere neden olduğunu söyledi. TTB’nin açıklamasında, toplumsal bağışıklığı sağlamak için toplumun yüzde 85’inin en az iki doz aşı olması gerektiği ve 12 yaş ve üzeri bireylerin tamamının aşılanma takvimine alınması gerektiği vurgulandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları