loading
close
SON DAKİKALAR

Asker cemevinde cenazeye katılmış

Asker cemevinde cenazeye katılmış
Tarih: 03.12.2012 - 13:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

İzmir Foça'da hayatını kaybeden Er Özkan Ateşli'nin cemevinde düzenlenen cenazesine katılmaması TBMM'de gündeme geldi...

İzmir Foça’da askeri servise yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Er Özkan Ateşli’nin, İstanbul Haramidere Cemevi’nde yapılan cenaze törenine, askeri yetkililerin de katıldığı açıklandı. Uzun süre tartışılan konuyu CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ bir soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz önergeye verdiği yanıtta, Ateşli için icra edilen törenlere, Garnizon Komutanlığı’nca katılım sağlandığını açıkladı.


Çifte dini tören tartışılmıştı

Vatan gazetesinin haberine göre, Ateşli için Haramidere Cemevi’nde ve Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen her iki törene de TSK katılım sağladı. Ateşli için yapılan çifte tören hem basında hem sosyal medyada tartışılmıştı. Çift törene tepkiler yükselirken, Ateşli’nin ailesi, “Camiye rızamızla götürüldü” demişti. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ise, cenazenin zorla camiye götürüldüğünü iddia emişti.


Yılmaz'ın yanıtı

Yılmaz’ın verdiği yanıt, Ateşli için Haramidere Cemevi‘nde yapılan törene, bilinenin aksine askeri yetkililerin de katıldığını ortaya koydu, “Foça Deniz Üs Komutanlığı askeri servisine 9 Ağustos 2012 tarihinde yapılan saldırı sonucu şehit olan Deniz Muhafız Er Özkan Ateşli’nin cenazesi, 10 Ağustos 2012 tarihinde İstanbul Haramidere Cemevi’ne götürülmüş ve müteakiben Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası İstanbul Büyükçekmece Mezarlığı’nda defnedilmiştir. Garnizon Komutanlığı’nca, icra edilen törenlere katılım sağlanmıştır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları