loading
close
SON DAKİKALAR

''Askerim, kuzum kalk...''

''Askerim, kuzum kalk...''
Tarih: 16.10.2013 - 13:03
Kategori: Gündem

Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesi bayramı mezarlıkta karşıladı...

Gezi olaylarının ilk kaybı Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi bayrama mezarlıkta girdi. Oğullarının karanfillerle ve Galatarasay forması ile süslenen mezarını ziyaret eden ailenin ağıtları yürek yaktı. Anne Fadime Ayvalıtaş, oğluna “Askerim, kuzum kalk... Keşke ben bu mezarda olsaydım da bayramda sen ziyaretime gelseydin” diye seslendi.

Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde Gezi eylemlerine destek için yapılan yürüyüşte, grubun içine hızla giren aracın altında kalarak 3 Haziran’da hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet’in ailesi, Mehmet’siz ikinci bayramlarını geçiriyor. Oğullarını Çekmeköy Mezarlığı’nda ziyaret eden anne Fadime Ayvalıtaş, baba Ali Ayvalıtaş ve anneanne Neslihan Karagöz’ün ağıtları mezar ziyaretine gelen herkesi duygulandırdı. Anne Fadime Ayvalıtaş, öldürülmeden kısa bir süre önce askerlik başvurusu yapan oğluna “Kalk, tertiplerin askere gitti. Mezar sana yakıştı mı” diye ağıtlar yaktı.

‘Ülkemden utanıyorum’

Baba Ali Ayvalıtaş da iddianameye tepki göstererek savcının olay yerinde bir kez bile keşif yapmadığını, tanıkların da sanıkların da ifadelerinin alınmadığını, MOBESE kayıtlarının da kayıp olduğunu söyledi. Ayvalıtaş, “Gülünç duruma düştük. Bütün dünya izliyor bu olayları ve gelişmeleri. Türkiye’de gençler, fidanlar gitti, Başbakan Esma’ya ağladı ama bizim çocuklarımızı görmediler. Ben insan olarak memleketimden utanıyorum” dedi.

Mehmet hayatını kaybettikten sonra gözaltına alınan aracın sürücüsü Mehmet Görkem Demirbaş’ın savcılık talimatı ile hemen serbest bırakıldığına dikkat çeken Ayvalıtaş “Oradaki polis memurları bile şaşırmış. ‘En azından 2-3 ay, iddianame çıkana kadar tutuklu kalması gerekirdi. Biz de bir şey anlayamadık’ dediler. Ben de şaşırdım kaldım” dedi. Artık yargıya güveninin kalmadığını vurgulayan baba Ayvalıtaş, davada umdukları sonucu alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

‘Dilenci yerine koydular’

Ayvalıtaş, bütün bunlar yetmiyormuş gibi arabayı kullanan sanık Demirbaş’ın ailesinin kendilerine “dilenci” muamelesi yapmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Ailenin kendilerine “Bayramda yanlarına geleceğiz harçlık getireceğiz” diye haber gönderdiğini aktaran Ayvalıtaş “Ben şu an tek başıma 1000 kişiye ekmek yedirip içirecek güçteyim. Param olmasa da bunu yapabilirim. Biz ekmeğimizi taştan çıkarırız” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Dava kasımda başlıyor

İddianame 2 Ekim’de İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede arabayı kullanan Demirbaş ve taksi şoförü Cengiz Aktaş “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuksuz yargılanacak. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 21 Kasım’da görülecek duruşmaya çağrı yapan baba Ayvalıtaş “Türkiye’de insanım, duyarlıyım diyen herkesi, MHP’li, CHP’li, AKP’li, BDP’li herkesi, Türkiye’nin gerçek yüzünü duruşmaya bekliyorum” dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları