loading
close
SON DAKİKALAR

Aslı Nemutlu'nun cenazesi İstanbul'da

Aslı Nemutlu'nun cenazesi İstanbul'da
Tarih: 11.02.2012 - 22:02
Kategori: Sağlık, Yaşam

Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybettiği olay sonrası Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekiplerince inceleme yapılıyor...

Antrenman yaptığı sırada düşerek kar tahtasına çarpıp vefat eden milli sporcu Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.

Olay yerinde, savcılık ve jandarma ekipleri kar araçlarıyla Konaklı Kayak Merkezi'ndeki piste çıkartıldı. Burada yapılan incelemenin ardından savcılık ve jJandarma ekipleri, daha sonra milli kayakçının eşyalarını kayak merkezinin dinlenme tesislerindeki bölümünde inceledi.

Kazanın meydana geldiği pist kenarında kar tahtasındaki (kar perdesi) odun kırıkları ve suni kar sistemi için kullanılan direğin elektrik kutusunun üzerinin brandayla sarılı olduğu gözlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

''Rahmetli olan kızımızın iniş yaparken kayağının çıkması sonucu dengesi kaybederek düşmesi, düştükten sonra da sürüklenerek aşağıya doğru gitmesi sonucu bir ölüm vakası olmuştur. Konaklı bölgesi jandarma bölgesidir. Jandarma kolluk kuvvetlerimiz orada gerekli soruşturmayı, gerekli ifadeleri, gerekli adli ve hukuki boyutta olacak bütün yazışma ve görüşmeleri gerçekleştirmiştir. Daha sonra bu konuların intikal edeceği noktalar olursa intikal ettirilir yoksa ailenin de görüşü alınarak gerekli işlemler yapılır. Şu an için herhangi bir soruşturma, herhangi bir kovuşturma bunlarla ilgili en azından bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey söz konusu değildir.''

Çintimar, bazı gazetelerde çıkan kar tahtası (kar perdesi) ile ilgili haberlere ilişkin, ''Bu konuyla alakalı tabii ki bütün dağlarda kar perdesi var. Bizde de olmak zorunda ve var. Bunlar tamamen Universiade döneminde master planı çerçevesinde yapılan işler. Bunlarla ilgili de gerekli açıklamayı zannediyorum Kayak Federasyonumuz yapacaktır. Biz acılı aileye Allah'tan rahmet kayak ve bütün spor camiasına başsağlığı diliyoruz. Üzücü bir olay. Olmaması temennimiz. İnşallah bundan sonra böyle bir kazayı yaşamayız'' diye konuştu. Bu arada, Erzurum'da bulunan Aslı Nemutlu'nun sporcu arkadaşları cenaze için İstanbul'a gitti.

ASLI NEMUTLU'NUN CENAZESİ İSTANBUL'DA

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun cenazesi özel uçakla Erzurum'dan İstanbul'a getirildi. Antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli sporcunun cenazesini taşıyan özel uçak, gece yarısı Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. 

Cenazeyle birlikte Nemutlu'nun babası Ahmet Metin ve annesi Ayşe Nemutlu da İstanbul'a geldi. 

Karşılama için Atatürk Havalimanı'nda bekleyen Aslı Nemutlu'nun yakınlarının çok üzgün oldukları ve gözyaşı döktükleri görüldü. 

Aslı Nemutlu'nun cenazesi, havalimanından alınarak, ailesi ve yakınları tarafından cenaze aracıyla Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. 

Milli sporcunun cenazesinin, öğlen kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

NEMUTLU YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, yarın İstanbul'da toprağa verilecek. 

Antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden ve gece yarısı uçakla İstanbul'a getirilen Nemutlu'nun cenazesi, öğleyin Karacaahmet Mezarlığı'ndaki Şakirin Camisi'nden kılınacak cenaze namazının ardından, yine Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Daha önce bugün yapılacağı belirtilen Nemutlu'nun cenaze töreninin, arkadaşlarının Erzurum'dan İstanbul'a gelip törene katılmak istemeleri sebebiyle yarına bırakıldığı öğrenildi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları