loading
close
SON DAKİKALAR

Atanmayı bekleyen avukatlar

Atanmayı bekleyen avukatlar
Tarih: 24.09.2012 - 19:15
Kategori: Siyaset

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, atanmayı bekleyen avukatların sorununu TBMM'nin gündemine taşıdı...

CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ile Muhakemat Müdürlüğüne Hazine Avukatı olarak atanmayı bekleyen Avukatların sorununu TBMM’nin gündemine taşıdı.

Genel Başkan yardımcısı Tanrıkulu’nun Maliye Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle; 
 
“Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Müdürlüğüne Hazine Avukatı olarak atanmayı bekleyen Avukatlar, Maliye Bakanından bir an önce atamalarını yapmasını istiyorlar.

2012/1 KPSS yerleştirme sonuçları 6 Temmuz 2012'de açıklanmıştır. Sonuçların açıklanmasının üzerinden iki ayı aşkın bir zaman geçmiş ancak Maliye Bakanlığı Hazine Avukatlarının atanmasına yönelik gereken evrakları dahi halen açıklamamıştır. 

Oysaki diğer kurumlara atanan avukatlar görevlerine bile başlamışlardır (ilk defa avukat alımı yapan kurumlarda bile). Atama için görüşüldüğünde her şeyin tamam olduğu sadece Bakanlığınızın imzasının beklendiği söylenmektedir. 

Atanan arkadaşların bir kısmı serbest olarak çalışmakta iken atamalarını öğrenince işlerini bırakmış, vergi kayıtlarını kapatmış; bir kısmı başka kurumlarda çalışmakta ve başka şehirlerde olan eşleri için eş durumu tayinlerini beklemektedirler. İki ayı aşkın süredir onayı beklenen bu atamalar mağduriyetler doğurmaktadır.

Bu bağlamda: 

1- Sizin onayınızı ve imzanızı bekleyen atama kararlarının iki ayı aşkın bir süredir bekletilme gerekçesi nedir?
2- Atamaya yönelik bilgilendirmeler ne zaman yapılacaktır?
3- Serbest olarak çalışanların hak kazanması sonucunda işlerini bırakmalarından doğan mağduriyetler giderilecek midir? Giderilecek ise Bakanlığın ihmali sonucu doğan bu mağduriyetlerin giderilmesi adına ne tür bir çalışma yapılacaktır?
4- İhmal sonucu ortaya çıkan bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir çalışma hayata geçirilmeyecekse bunun gerekçesi nedir?
5- Masanızda imza bekleyen bu atamaları hayata geçirmemenizin sebebi kaynak yetersizliği mi yoksa artık bir dizi haline gelen ÖSYM skandalları mıdır? Ekonomik gerekçeler yoksa ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara güveninizin olmadığını söyleyebilir miyiz?


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları