loading
close
SON DAKİKALAR

Ataol Behramoğlu: Sokaktaki yurttaş korkabilir ama aydın, yargıç, öğretim üyesi niye korkuyor?

Ataol Behramoğlu: Sokaktaki yurttaş korkabilir ama aydın, yargıç, öğretim üyesi niye korkuyor?
Tarih: 12.01.2018 - 17:22
Kategori: Medya

Şair-yazar Ataol Behramoğlu, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Şair-yazar Ataol Behramoğlu, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.
 
Ataol Behramoğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"(AYM'nin Şahin Alpay, Mehmet Altan hakkındaki hak ihlali kararının yerine getirilmemesi) Hükümet, saray 'bunu kabul etmiyorum' derse yurttaş da ben de kabul etmiyorum derse ne olacak? 

Şahin Alpay'ı yıllardan beri tanırım görüş ayrılığımız olur ama tertemiz bir adamdır. Bu gerilimin mutlaka tepkileri olur. 
 
Sokaktaki yurttaş korkabilir ama aydın, yargıç, öğretim üyesi korkmasın, niye korkuyor?
 
Elimizde cesaret meşalesiyle ilerleyeceğiz. Aydınların daha cesur olması lazım. Hayatımızdan başka kaybedecek bir şeyimiz yok, onu da eninde sonunda kaybedeceğiz. 
 
Sarayın yardakçıları hakaretler savuruyorlar, vız gelir tırıs gider. 
 
-MHP, Devlet Bahçeli'den ibarettir. Bahçeli en ağır sözleri söyleyen 'Ver Bilal'i al hilali' diyen değil miydi? 
 
CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, asgari müştereklerde birleşici anlaşma olursa bu vatanın, milletin hayrınadır. Burada buluşulursa hayır cephesi yüzde 60'ı da bulur. 
 
Güya Erdoğan vatan savaşı yapıyor. Buna kimse inanmaz. AKP bir ABD, ılımlı islam projesidir. Hangi ABD'ye karşılar. Ekonomi çökmüş, dış siyaset paramparça. 
 
MHP'nin Ümit Özdağ gibi en kaliteli insanları İYİ Parti'dedir. Ben o düşüncede olsam oraya giderim. Akıllı donanımlı insanlar. Devlet Bahçeli'yi tarih nasıl yazacak?
 
Bu ülkede tek adam rejimi kesinleşirse aynen Şili'deki Pinotche rejimindeki gibi İran'daki Humeyni geldikten sonraki dönem gibi Türkiye'de de aydınların köküne kibrit suyu dökerler. 2-3 senede giderler ama o iki senede ülke mahvolur.
 
Ne İYİ Parti'yi ne Akşener'i savunmuyorum. Akşener karanlıkta ışık hüzmesi gibi çıktı.  
 
Dini unsurların egemen olduğu çökmüş bir imparatorluktan büyük ve çağdaş bir cumhuriyet ortaya çıkmıştır. Bu muhteşem bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti en kötü durumundadır. Bu yönetime kadar Türkiye terörizme destek olmamıştır, teröristlere silah taşınmamıştır, dünyayla bu kadar küs olmamıştır, bugün söylediğinin yarın tersini söyleyen bir ülke olmamıştı. 2023 hedefine ulaşırlarsa cumhuriyetin köküne kibrit suyu dökülecektir. Anıtkabir'in yerine cami yapacaklardır.
 
Suriye koridoru daha önce var mıydı? Bugün kuşatıldıysak sorumlusu AKP ve başındaki kişidir. Bunun adı siyasi körlüktür, bedeli vardır ve ödenecektir. 
 
Abdullah Gül olayından memleket yararına bir şey çıkmaz, Erdoğan yararına çıkar. Gül aday olursa oyları böler ve Erdoğan'a yarar. Bence Gül'ün misyonu bitmiştir.
 
Türkiye ileriye dönük bir ülkedir. Türkiye insanı namuslu ve vicdanlıdır. Aptal değildir ama bilgisi eksik, doğru bilgilerle donatılması gerekir.
 
Türkiye'nin her yerini gezen bir adamım. Yüzlerce kişiye kitap imzalayıp salonlar dolusu şiirler okuyorum. Ne Yunanistan'da, Bulgaristan'da, Balkanlarda böylesine sağlam aydın orta tabaka yoktur. Kadın aydınlanması önemlidir. Batı bunu bilmiyor. Batıda aydınlanma fikri tehlike altında kalırsa Türkiye onlara yardım edebilir. Cumhuriyetin değerlerini yukarıya taşıyan bir yönetim oluşsun bu olabilir."
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları