loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk caddesi yeni çehresi için gün sayıyor

Atatürk caddesi yeni çehresi için gün sayıyor
Tarih: 04.06.2013 - 13:07
Kategori: Yerel

Türkiye'nin en hızlı büyüyen sanayi kentlerinden Aliağa'da kentin büyümesi ve hızlı nüfus artışı, yeni altyapı yatırımlarını da beraberinde getiriyor...

fotoğraflar için tıklayınız

Türkiye'nin en hızlı büyüyen sanayi kentlerinden Aliağa'da kentin büyümesi ve hızlı nüfus artışı, yeni altyapı yatırımlarını da beraberinde getiriyor. Aliağa'nın 40 yıllık eski içme suyu hatları Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir işbirliğinde yenilenirken, şebekenin döşendiği cadde ve sokakların asfalt altı çalışmaları yapılıyor. Yap-boz yapmak istemeyen Aliağa Belediyesi, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda hızla asfaltlamanın yapıldığını açıkladı.

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ VE HIZLI YAPILIYOR

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Altyapı çalışması yaparken vatandaşımız da caddesinde, sokağında geçici sıkıntı yaşıyor. Ancak biz tüm çalışmaları koordineli yaparak bu sıkıntının mümkün olduğu kadar kısa yaşanmasına dikkat ediyoruz. Bu sıkıntılar kısa sürede bitecek ve vatandaşımız rahat edecek" dedi.

ATATÜRK CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İZSU, Aliağa kent merkezinde 54 kilometrelik branşman (şebeke ile ev arasındaki hat) hattı ile 165 kilometrelik iletim ve terfi şebekesi döşüyor. İZSU tarafından içme suyu hatlarının değiştirildiği Aliağa'nın ikinci ana arteri Atatürk Caddesi'nde Aliağa Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma yürütüyor. Yeni İçme suyu hatlarının döşenmesiyle bozulan asfalt yol, belediyeye ait iş makineleriyle kazınmaya başlandı.

İŞ MAKİNALARI ATATÜRK CADDESİ’NDE

Aliağa Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay hizmete alınan Dozer, Ekskavatör ve Loader iş makinaları Atatürk Caddesi'nin yeniden çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çalışıyor. Aliağa Muhtarlar Derneği binası önünden başlayan çalışmalarda bozulan yoldaki eski asfaltı kazıyan ve alt malzemeyi kaldıran iş makineleri Hükümet Konağı önüne kadar çalışmalarını sürdürecek. Yolun altyapısı Aliağa Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından asfaltlama yapılacak.

SABRIN SONUNDA TERTEMİZ YAŞAM ALANLARIMIZ OLACAK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belediye başkanlarının genellikle kent merkezinde altyapı işi yapmaktan kaçındıklarını belirterek, “Biz Aliağa’nın acil ihtiyaçlarını göz önüne alarak bu işe cesaretle girdik. 30-40 yıllık eski sağlıksız içme suyu hatlarını değiştiriyoruz. Yolun altındaki diğer şebeke ve hizmetleri tamamlayıp sonunda da yolların asfaltlanmasını, kilit taş döşenmesini sağlıyoruz. Bu işler yapılırken vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Ancak bu çalışmalar bittiğinde halkımız uzun yıllar kesintisiz, sağlıklı ve temiz su içecek. Cadde ve sokaklarımız sürekli kazılmayacak. Çamur, toz, yol bozukluğu olmayacak. Vatandaşlarımdan bu sırada bize anlayış ve sabır göstermelerini rica ediyorum" dedi.

CADDE VE SOKAKLARDA HANGİ İŞLER YAPILIYOR:


1- İZSU tarafından bir planlama dâhilinde cadde ve sokaklara yeni içme sunu şebekesi döşeniyor

2- Aynı zamanda cadde ve sokaklardaki binaların kanalizasyon baca bağlantıları yapılıyor

3- Yeni İçme suyu hatlarına Binaların içme suyu braşman bağlantıları yapılıyor.

4- Yolların bordürleri çekiliyor.

5- Bu çalışmaların ardından yolların altyapı malzemesi serilerek, asfaltlama çalışması yapılıyor. Asfaltlama yapılmayacak sokaklarda kilit taş döşeniyor

Bu çalışmalar sonucunda mahalle sakinleri çağdaş koşullarda yaşayacak; yazın tozdan, kışın çamurdan ve bozuk yollardan kurtulacak


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları