loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk Kent Ormanı dünyanın en iyi 5 parkından biri seçildi

Atatürk Kent Ormanı dünyanın en iyi 5 parkından biri seçildi
Tarih: 14.12.2020 - 15:03
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Kent Ormanı'nın dünyanın en iyi 5 parkından biri seçildiğini duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle yürütülen çalışmalar sonrasında 19 Mayıs 2020'de hizmete açılan Sarıyer Hacıosman'daki Atatürk Kent Ormanı dünyanın en iyi 5 parkından birisi seçildi.

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir video mesaj paylaştı.

İmamoğlu, "Atatürk Kent Ormanı dünyanın en iyi 5 parkından biri seçildi. Doğal yapısını koruyarak İstanbulluların kullanımına açtığımız 1 milyon 80 bin m²’lik kent ormanımız kuş türlerinden kendine has bitki ve ağaçlarına kadar canlılığın tamamen korunduğu aktif bir yeşil alan oldu" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda konuşan İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Çağatay Yasin Seçkin, "Ödülü alırken en önemli noktalardan birisi bizim alanı koruma konusundaki hassas yaklaşımımız" dedi.

Seçkin şunları kaydetti:
"İBB'nin Dünya Kent Parkları Birliği'nin bu sene düzenlediği yarışmaya katıldık. Bu yarışmada dünyanın ilk 5 parkı arasında seçildik. Çok özel bir yeri var. Kent içindeki konumu çok kymetli. İnsanlarınulaşıabilir bir nokatada geniş bir yeşil alanla buluşması buranın da kuş cenneti niteliğinde bir alan olarak korunabilmesi çok kıymetli. Ödülü alırken en önemli noktalardan birisi bizim alanı koruma konusundaki hassas yaklaşımımız. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları