loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'ün tabancası Londra'da satıldı

Atatürk'ün tabancası Londra'da satıldı
Tarih: 26.09.2012 - 16:17
Kategori: Kültür & Sanat

Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak için hediye edilmek üzere üretilen tabanca 25 bin sterline satıldı...

Dünyaca ünlü Christie's müzayede evinin Londra şubesinde, bugün yapılan "Antik Silahlar Müzayedesi'nde", dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear'ın (1868-1942), Atatürk'e hediye etmek üzere hazırlattığı tabanca da satışa sunuldu.

Çeşitli dönemlere ait toplam 244 silahın satıldığı müzayedede, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak amacıyla, Atatürk'e hediye edilmek üzere üretilen tabancanın 20 ile 25 bin sterline alıcı bulması bekleniyordu.

Döneminin önemli siyasi liderlerine hediye ettiği silahlarla bilinen Alvear'ın Atatürk'e verilmek üzere hazırlattığı "Browning" marka tabancanın üzerinde, altın harflerle "General Mustafa Kemal" yazıyor.

Christie's müzayedelerde uyguladığı gizlilik politikası çerçevesinde, tabancayı satın alan kişinin ismini ve ülkesini açıklamadı. Christie's yetkilileri daha önce, tabancanın hediye olarak Atatürk'e ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ellerinde belge olmadığını bildirmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları