loading
close
SON DAKİKALAR

Atilla Kart: AKP hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni daha iyi yönetme hedefinde olmadı

Atilla Kart: AKP hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni daha iyi yönetme hedefinde olmadı
Tarih: 20.11.2017 - 16:50
Kategori: Medya

CHP Konya eski Milletvekili Atilla Kart, Can Ataklı'nı hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

CHP Konya eski Milletvekili Atilla Kart, Can Ataklı'nı hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.


Atilla Kart'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Aritmetik olarak çok güçlü bir siyasi iktidar var, buna rağmen çoğulcu demokrasinin işlemeyen mekanizmaları var. Basın, üniversiteler, barolar görevini yapmıyor. 

AKP hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini daha iyi ya da hukuka uygun yönetmek gibi bir hedefin içinde olmadı. Hep devleti ele geçirme mentalitesiyle hareket etti. 

Türkiye Cumhuriyeti'ni fiili olarak ele geçirmek mümkün değil. Tüm tahribata baskılara rağmen cumhuriyetin birikimi var. Bu Osmanlı'daki Fetret Devridir. Türkiye Cumhuriyeti barış ve demokrasisini, istihdamını kaybetme noktasına geliyor. Suç ve cezanın şahsiliğini ortadan kaldırıyorsunuz. Binlerce şirkete el koyup kayyum atıyorsunuz. Bir yönetici 5 bin liraya çalışırken oralarda kadrolaşıyor. 20 bin veriyorsunuz. O fabrikalarda üretim, çalışan gücü kaybediyor. 

-CHP'nin grup başkanvekilliği seçimi oldu . 2 arkadaşımız devam etti. Üçüncüsü çekiliyorum, dedi. 3 grup başkanvekili içinde hukukçu yok bir hukukçu olmalı. Sen yasa yapma tekniğini, uluslararası hukuku konuşuyorsun. 35 hukukçu var. 

Demokrasinin iki temel ayağı vardır. Bir siyaset diğeri hukuk yolu. Siyaset yolu TBMM, STK'ler, medya, üniversitelerdir. Sistemin tüm kuşatılmışlığına rağmen talimatla görev yapmalarına rağmen yine hukuk yollarını kullanmak zorundasınız. Bugün değil ama 3 ya da 6 ay sonra uygulanacaktır. Kayda, tutanaklara geçmiştir. 

(Zarrab davası) Etkin pişmanlık yasası var. Örgütlü suçlarda örgütün çözülmesine katkı sağlayacak kişilere tanınan bir mekanizma. 

-17-25 Aralık'ta Türkiye Cumhuriyeti'ni, anayasal düzeni hedef alan bir yapının olduğu aşikar. Amerika dinamiklerinin bulunduğu, bunun 15 Temmuz'a kadar sirayet ettiği bir vaka. O yapı Türkiye Cumhuriyeti'nin milli kimliğini hedef alıyor. 

Eleştirdiğimiz rejim (İran) Zencani'yi yargılıyor. Yolsuzluğa müsamaha etmem, rüşveti görmezden gelmem, diyor. Biz o kurumları yok ediyoruz. 

Davayı Erdal Aksünger dışındakilerin takip etmesi lazım. O davayı hukukçu, diplomat takip edecek. 

Yargı etkin pişmanlığın çerçevesini ortaya koyacaktır 27 Kasım'da. Savcılık neleri kabul etmiş, ne olacak belli olacak. İddianame aşamasına gelmemiş, yeni failler yeni sanıklar söz konusu olacak.

'Sanık sayısını şu çerçeveyle sınırlayın, ötesine geçmeyin' denmiş olabilir. 




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları