loading
close
SON DAKİKALAR

Avanos Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Avanos Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı
Tarih: 16.07.2020 - 14:53
Kategori: Yerel

Belediye-İş Sendikası, Niğde Şubesi ile Nevşehir Avanos Belediyesi Personel Ltd.Şti. KHK dan sonra, ilk sözleşmeye Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Karaca ile Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş imza attı.

Belediye-İş Sendikası ile Nevşehir Avanos Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Belediye-İş Sendikası, KHK biter bitmez ilk Sözleşmeyi Avanos Belediyesi Personel Ltd.Şti. ile Sözleşme imzaladı.

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 24. maddesinin dördüncü fıkrasında; geçişten önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan sözleşmenin ardından, ilk sözleşme işçilerin yüzünü güldürdü. 

Toplu iş sözleşmesi 52 yevmiye ikramiye ve diğer bütün sosyal haklarda ciddi derecede artışlar sağlıyor.

Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca ve Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ile Belediye binasında imzalanan sözleşme Toplantısına Belediye-İş Sendikası Nevşehir İl temsilcisi Mustafa Seğmen ve Avanos Belediyesi'nde çalışan üyeler katıldı. 

Sosyal haklarda %100’ün üzerinde zam

Belediye-İş Sendikası Niğde Bölge Başkanı Yusuf Karaca, Avanos Belediyesi ile yapılan sözleşmede işçilere önemli derecede iyileştirmeler yapıldı.

Sosyal haklarda ise %100’ün üzerinde zamların yer aldığını belirttiğini sözleşmenin 3 yıllık olduğunu söyleyen Karaca şu ifadeleri kaydetti:

Söz verdiğimiz gibi işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sendikamız bünyesinde olan her işçi kardeşimizin en iyi koşullarda çalışması için çabanın en büyüğünü gösteriyoruz.

Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Sendikal mücadelemizin ve sendikal anlayışımızın emek ve alın teri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu vesile ile sözleşme süresince olumlu tutum sergileyen, işçi kardeşlerimizin hak ve alacaklarına önem veren ve her zaman işçilerimizin yanında olarak, emekçi dostu olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Nevşehir Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İbaş’ aSendikam ve üyelerim adına teşekkür eder, sonsuz şükranlarımı sunarım.

Toplu İş Sözleşmemiz sendikamıza, belediyemize ve işçi kardeşlerimize hayırlı olsun” 

Avanos Belediye Başkanı İbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman işçi ve emekçinin yanında olduk. Çalışanlarımızın maaş, ikramiye ve tüm özlük haklarının en iyi şekilde teslim edilmesi noktasında büyük gayret göstererek taşın altına elimizi koyduk. Amacımız işçi kardeşlerimizin mutluluğu, huzuru ve emeğinin karşılığını almasıdır. Görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, Belediyemizin imkânları dâhilindeki en üst orandır. Belediyemiz imkanları arttıkça çalışan arkadaşlarıma daha güzel şartlar ve imkanlar sunacağımızın sözünü veriyorum.  Sözleşme süresinceuzlaşmacı tavırlarından dolayı Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca’ya Belediye-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Seğmen’e teşekkür ederim. Toplu İş Sözleşmemiz her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları