loading
close
SON DAKİKALAR

Avcılar Belediyesi’nde çalışan 215 kişi işten çıkarıldı

Avcılar Belediyesi’nde çalışan 215 kişi işten çıkarıldı
Tarih: 01.09.2016 - 17:30
Kategori: Sendika

Avcılar Belediyesi’nde maaşlarını alamadıkları için Pazar günü iş bırakan işçiler sendika ve belediye arasında süren görüşmelerinin ardından pazartesi günü iş başı yaptı. Ancak taşeron firma salı günü 215 kişiyi işten çıkardı.

Avcılar Belediyesi’nde çalışırken işten çıkarılan işçilerin eylemi sürerken, belediyenin temizlik ve fen işleri birimlerinde çalışan ve 2 aydır maaşlarını alamayan işçiler Pazar günü iş bırakmıştı. İşçilerin bağlı oldukları Belediye İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube'nin Başkanı Erol Özdemir, belediye yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandığı belirterek, ‘İşçilerin maaşları yatırıldı. İş başı yaptılar. Ancak işveren bu defa da ertesi gün 215 kişinin iş akdinin feshedildiğini sms yoluyla bildirdi” dedi.

İşçiler CHP İl Başkanlığı’na yürüdü

İşten çıkarılan işçiler dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yürümüştü. Erol Özdemir, CHP il yöneticileriyle görüştüklerini belirterek, “Taleplerimizi aldılar, ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler” dedi.
261 kişinin işten çıkarıldığını ve direnişin sürdüğünü belirten Özdemir, işten çıkarmaların ardından temizlik ve fen işleri birimlerinde 400’e yakın işçinin iş bıraktığını ifade etti. 
 
Erol Özdemir, taleplerinin sendikal örgütlenme hakkının tanınması ve atılan işçilerin geri alınması olduğunu dile getirdi. İşçilerin tamamının Belediye İş Sendikası üyesi olduğunu vurgulayan Özdemir, “Temizlik işlerinde çalışan işçilerin sendikalı olmasını istemiyorlar. İşveren firma da bunu da açık açık ifade ediyor" diye konuştu. 

Avcılar Belediyesi’nden atılan işçilere ‘Taşeron değiştirin önerisi!’

Öte yandan Avcılar Belediyesi de 4 aydır eylemde olan işçilere belediye adına çalışan başka bir taşeron firmaya geçmeleri teklifinde bulunulduğunu ancak işçilerin bunu kabul etmediklerini açıkladı. 

Avcılar Belediyesi Halk Masası, işçilerin sendikal haklar çerçevesinde çalışmak istedikleri ancak belediyenin bugüne kadar çalışılan koşullarda devam edilmesinden yana olduğunu, işçilerin de bunu kabul etmediğini belirtti. 

Özlem Çoban - Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları