loading
close
SON DAKİKALAR

Avcılarda kadına karşı kalkan ellere kilit vuruldu

Avcılarda kadına karşı kalkan ellere kilit vuruldu
Tarih: 09.03.2013 - 19:22
Kategori: Yerel

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle düzenlen etkinliklerin en anlamsı Avcılarda yapıldı...

Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci eşi Serap Değirmenci ile birlikte havuz meydanında kadına şiddet için kalkan ellere kilit vurdu. Etkinliğe katılan kadınlarda havuz meydanındaki temsili olarak kurulan bilek şeklindeki demir figüre kilit takarak kadına şiddeti protesto etti. 

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci burada yaptığı konuşmada, “Tüm kadınlar birer çiçektir. Kadına şiddet için kalkan ellere bugün burada kilit vuracağız. Çağdaş bir toplumda kadınlara halen daha şiddet uygulanıyorsa bunu çok iyi düşünmek gerek. Biz şiddete karşıyız. Onun için bu gün buradayız. 


KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA YİĞİTTİR

Mustafa Değirmenci Kadınlar günü içinde önemli bir mesaj verdi. Kadınların erkeklerden daha yiğit olduğunu ifade Değirmenci, “Yaşamım boyunca ben kadınların erkeklerden daha yiğit olduğuna inandım. Kadınlar daha mert, dürüst ve yiğittirler. Bu fikre ne bir kadının beni doğurduğu için, ne bir kadının sütünü içip beslendiğim için ne de il göz ağrım bir kadına aşık olduğum içindir. Ben kendimi bildim bileli böyle söyler böyle düşünürüm. Gönlümüzün gül goncaları gününüz kutlu olsun. ” dedi. 


ATATÜRK’Ü ÖRNEK GÖSTERDİ

Mustafa Değirmenci Türk Kadına seçme ve seçilme halkı veren Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmayacağını ve kadına Dünya’da değer veren bir liderin evlatları olarak onu her zaman minnetle anacağını belirterek, “Tüm dünya ülkelerine bakın Kadına haklarını ne zaman vermişler. Onun için Atatürk Türkiye ile ne kadar övünsek azdır” dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları